lauantai 22. huhtikuuta 2017

Samettinen suklaamoussekakku





Olen huono leipuri niin kun monesti on tullut jo todettua, enkä mitenkään kovin perso suklaalle tai yleensä makeille herkuille. Outo, siis monen mielestä!! Kuitenkin, kun vieraita on tulossa syömään tai kahville on kiva tehdä jotain herkkua. Poikani rakastaa Fazerin sinistä-suklaata ja siitä lähti idea tälle moussekakulle. Kakku on erittäin helppo tehdä ja täytyy sanoa että se maistui huippu herkulliselta kahvin kanssa.


SUKLAAMOUSSEKAKKU

250 g Fazerin sinistä suklaata
80 g voita
4 liivatelehteä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä


Laita liivate lehdet liikoomaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, itse sulatin mikrossa. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sulanut suklaa muna-sokerivaahtoon. Yhdistä seokseen myös sulanut voi ja kermavaahto. Puristele vesi pois lionneista liivatelehdistä ja sekoita ne 2 rkl kiehuvaa vettä. Lisää seos moussen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluimmin seuraavaan päivään. 

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele suklaalla, marjoilla, hedelmillä, karkeilla, millä haluat. Meillä oli jäänyt kaappiin vielä muutamia pääsiäismunia, niin käytin ne koristeluun ja kaadoin päälle vielä hiukan valmista suklaakastiketta.








sopivan suolaista blogi



Kakku oli ihanan samettisen pehmeä ja maistui aidosti Fazerin siniseltä. Kakku oli todella helppotehdä ja teen sitä varmasti toistekin. Kesällä valkosuklaasta saisi varmasti ihanan ja koristeeksi runsaasti tuoreita mintunlehtiä ja mansikoita.

Leppoisaa lauantai iltaa!!!

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta kakulta!
    Hyvää illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua, tämä kommentti tuli minulle vasta nyt. Kakku oli todella hyvää!!

      Poista