sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Kotoisaa peltipizzaa




Lauantai illan ihana iltapala on peltipizza. Se muistuttaa ehkä enemmän piirakkaa kuin pizzaa, mutta hyvää se on. Sitä ei mielestäni kannatakaan verrata rapeapohjaiseen kivellä paistettuun pizzaan, jossa on hillitysti täytettä. Peltipizza on runsas täytteinen ja makumaailmaltaan perinteinen. Sen pohjaksi sopii loistavasti valmis pizzakit pohja. Valmiin pizzan päälle kirpsakkaa rucolaa ja chilimajoneesia antamaan pientäpotkua. Miten ihanaa tätä onkaan nauttia koko perheen voimalla lauantai-iltana saunan jälkeen. Muistan lapsuudestani nimenomaan lauantai-illat, jolloin käytiin saunassa ja iltapalaksi oli aina jotain herkullista.



PELTIPIZZA

Valmispizzapohja (Pizzakit)
Ketsuppia
700 g jauhelihaa
Kirsikkatomaatteja
1 iso sipuli
1 yhdenkynnen valkosipuli
Paprikajauhetta
Suolaa
Grillimaustetta
Mustapippuria
Pizzamaustetta
Juustoraastetta (Mozzarellaa sekä emmentaalia sekaisin)

Päälle valmista chilimajoneesia
Tuoretta rucolaa


Kauli valmis pizzapohja uunipellin kokoiseksi. Kaada pohjan päälle pohjan mukana tulleesta tomaattikastikkeesta puolet sekä hiukan ketsuppia ja levitä koko pohjalle. Ruskista jauhelija ja pienitty sipuli. Mausta seos ja kaada sekaan pienitty valkosipuli. Levitä seos pohjan päälle. Pieni kirsikkatomaatit neljään osaan ja levitä jauhelihan päälle. Ripottele päälle pizzamaustetta. Vielä koko komeuden päälle juustoraastetta, jossa on mozzarella- ja emmentalraastetta sekaisin. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes pinta alkaa hiukan ruskistua. Anna vetäytyä paiston jälkeen 15 minuuttia. Nauti rucolan ja chilimajoneesin kanssa.



Kirsikkatomaattia ja rucolaa


Pizzapelti




Ei niin kevyttä herkkua, mutta muutaman kerran vuodessa tehtynä niin mahdottoman hyvää. Tämä on sen verran tuhtia tavaraa, että pellillisestä riittää koko perheelle ja meidän kolmen hengen perheessä sitä jää vielä seuraavallekin päivälle.

Mukavaa tulevaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti