maanantai 12. helmikuuta 2018

Granaattiomenasalaattia ja täydellisesti paistettu pihvi



Rakastan granaattiomenaa, se on herkullinen ja esteettisesti erittäin kaunis hedelmä. Siitä saa loistavan salaatin pihvin kaveriksi. Granaattiomenan käsittely kannattaa tehdä tietyllä tavalla, jotta suuremmalta sotkulta välttyisi ja siemenet pysyisivät ehjinä. Kun käsittelyn opettelee, se ei ole mitään hankalaa. Granaattiomenaa ei kannata halkaista ja koputella kulhoon, koska halkaistessa osa siemeniä rikkoutuu ja silloin mehua roiskuu pitkin poikin.
Aloita granaattiomenan käsittely kuten leikkaisit appelsiinia. Leikkaa ensin pieni hattu päältä pois. Vedä veitsellä kuoreen kevyitä viiltoja kuten appelsiininkuoreen. Avaa hedelmää tämän jälkeen varovasti, näin saat siemenet pudotettua kuppiin ehjinä.


GRANAATTIOMENASALAATTI

Jääsalaattia
Granaattiomena
Suolapähkinöitä

Kastike:

4rkl Helmanns majoneesia
2 rkl vettä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa


Revi jääsalaatit laakeaan kulhoon. Sekoita kastikkeen aineet ja levitä salaatin lehtien päälle. Laita granaattiomenan siemenet kastikkeen päälle samoin suolapähkinät.








Granaattiomenasalaatti sopii loistavasti Pihvin kaveriksi. Tällä kertaa halusin ehdottomasti entrecote-pihvit. Miesväelle tein vielä lisäksi paahdettuja perunoita ja pihville tietysti mustapippurijuustosta ja kermasta kastike.

Vinkit pihvin paistoon:
Ota pihvit lämpiämään huoneen lämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Kuumenna valurautapannu kuumaksa ja lisää pannulle rypsiöljyä ja 1 tl voita. Paista 1 pihvi kerrallaan ettei pannu jäähdy liikaa. Kun pannu pysyy kuumana, tulee pihviin herkullinen ruskea pinta. Ripottele paistetun pihvin päälle sormisuolaa.
Herkullinen ja granaattiomenasalaatti kirpeällä vinegretillä ja kuumalla pannulla paistettu pihvi. TÄYDELLISTÄ!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti