torstai 22. helmikuuta 2018

Itsetehtyä Ricottajuustoa

Ricottajuusto



Olen täydellisessä koukussa Meri-Tuuli Väntsin ja Pipsa Hurmerinnan luotsaamaan Samassa Liemessä -ohjelmaan. Ohjelma täynnä inspiraatioita ja helposti toteutettavia ohjeita. Jaksoja on nyt tullut 3 ja lähes kaikki reseptit olen jo kokeillut. Yksi niistä on tämä ihanan täyteläinen itsetehty Ricottajuusto. olen ollut aina innokas kokeilemaan jotain uutta. Juuston teko on aina kiinnostanut, mutta olen kuvitellut sen olevan turhankin monimutkaista. Nyt kun näin ohjelmassa miten helposti se kävi. Olihan sitä aivan pakko kokeilla.









RICOTAJUUSTO

1 l Valio luomu täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
5rkl sitruunan mehua
Suolaa

Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Lisää sekaan suola ja sitruunanmehu ja nosta pois hellalta ja anna kokkeloitua n.5minuuttia. Kaada Sideharson ja siivilän läpi ja anna valua noin 1/2 tuntia. Puristele sideharsolla juusto nyytiksi ja laita vielä jääkaappiin valumaan yön yli. Juuston voi halutessaan maustaa esim. valkosipulilla, ruohosipulilla tai mieleisellään yrtillä. 







Itse en maustanut juustoa tälläkertaa kuin suolalla. Juusto oli samettisen pehmeän herkullista. Paahdoin leipäpalat, päälle ricottajuustoa, makeita kirsikkatomaatteja, kevätsipulia ja ripaus avocadoöljyä. Ihanaa... tätä teen taatusti toistekin.
Kiitos Meri-Tuuli ja Pipsa ihanista resepteistä! Onneksi ne saa nyt myös kirjan muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti