Kaukokaipuu iski hetkellisesti, kun aamulla kävin kuvaamassa kaunista kuuraista maisemaa. Lähes 10 vuotta sitten Bangkokissa söin ensimmäisen kerran pomelosalaattia, sen jälkeen etsin joka reissullani paikkaa josta sitä saisi. Muutamia kertoja olen sellaisen paikan löytänyt, mutta aika harvassa paikassa sitä Thaimaassakin saa.
Pomelo on hiukan greippiä muistuttava sitrushedelmä, mutta maultaan makeampi eikä niin kitkerä ja kirpeä kuin greippi. Pomelossa on paksukuori ja hedelmälihan päällä paksu ja sitkeä nahka, joka pitää poistaa. Pomelo on ihanaa ihan sellaisenaan, mutta taivaallista näin salaatin muodossa. Jotkut lisäävät pomelosalaattiin katkarapuja tai kanaa, mutta itse pidän siitä näin. Sen kuuluu olla todella tulista, mutta tulisuutta on toki helppo säädellä vähentämällä chilin määrää tai valitsemalla miedompia chilejä.
POMELOSALAATTI
1 Pomelo
pieni punasipuli tai makea sipuli
1 chili
Tuoretta korianteria
Kastike:
2 rkl kalakastiketta
3 rkl limenmehua
2 rkl palmusokeria tai intiaanisokeria
ripaus suolaa
1 rkl siirappia
Kuivattua chiliä tai itsekäytin tuoretta murskattua chiliä maun mukaan
1 iso valkosipulinkynsi ihan pieneksi hakattuna
Kuori pomelo ja poista "nahka" siivuista. Pieni palat mieleisesi kokoisiksi suupaloiksi. Viipaloi sipuli ja chili. Sekoita kastikkeen aineet ja laita pomelon ja sipulin palat kulhoon. Ripottele päälle chilit sekä pienennettyä korianteria. Kaada kastike päälle ja nauti.
Tätä syödessä tulee hiki, niin tulista tämä on. Mutta aah, niin hyvää!!!!
Ps. sopii loistavasti myös keventäjille :)
Terveisiä Thaimaasta ja som tamin ääreltä! Papaijasalaatti on ollut taas täällä suurta herkkua, ja tämä pomelosalaatti menee varmasti kokeiluun - siinä on samoja ihania elementtejä.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle!
Ihanalta kuulostaa terveiset😊 Thairuokaa on niin hyvää, erityisesti pidän tuloksista salaateista. Niitä on kiva tehdä näin, kun ei nyt ole itse päässyt reissuun.
PoistaMukavaa viikonloppua!