keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Cheddarjuustopiirakka

Jukolan juusto



Minulla oli eilen ilo tavata Jukolan juuston juustomestari Markku Liias, Habanerokitchen Sankalan kanssa. Jukolan juuston tarina johdattelee meidät Leivonmäelle Jukolan maitotilalle. Omalta maitotilalta tullut vain muutaman tunnin ikäinen aamumaito antaa pohjan laadukkaalle ja korkeatasoiselle juustolle. Jukolan maitotilalla on pitkät perinteet ja tilalta on matkaa vain muutaman minuutin matka juustolaan, jossa juustomestarit valmistavat aidon cheddarin perinteitä vaalien.

Juustoiset maistiaiset saivat heti inspiraationi heräämään. Niinpä kaivoin kotiinpäästyäni kameran esiin. Tänään tehdään helppo ja yksinkertainen cheddarjuustopiirakka. Piirakan maut ovat hyvin simppelit, joten aito cheddarin maku pääsee loistavasti esiin.




CHEDDARJUUSTOPIIRAKKA

Pohja:
80g voita
2,5 dl kaurasämpyläjauhoja
50g Jukolan cheddarjuusto raastetta
0,5 dl vettä

Täyte:
250g Jukolan cheddarjuustoraastetta
2 dl kermaa
2 luomu kananmunaa
pikku ripaus suolaa
Pari rosmariinin oksaa


Nypi pohjan aineet pehmenneen voin sekaan ja painele pohja vuokaan. Paista pelkkää pohjaa 10min. 200 asteessa. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää 200g juustoraasteesta munien ja kerman sekaan, lisää pikku ripaus suolaa. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle vielä loput juustoraasteet. Laita piirakan päälle pari rosmariinin oksaa. Pienennä uunia hiukan miedommalle lämmölle 180 asteeseen. paista kunnes piirakka kauniin ruskea ja hyytynyt. 


Jukolan juusto, cheddar original

Jukolan juusto

                                              Pia Mikkonen

Jukolan juusto



Tänään nautin juustopiirakan viikunahillon, tuoreiden viikunoiden ja pistaasipähkinöiden kanssa. Samettisen pehmeä piirakka ihanan makean viikunahillon kanssa oli suorastaan suussasulavaa. jukolan juustoista löytyy lisätietoja https://www.jukolanjuusto.fi/

Seuraavana aamuna maistoin lämmitettyä juustopiirakkaa sipulichilihillokkeen kanssa. Täydellinen match, aivan uskomattoman hyvä makuyhdistelmä!!!!!!! Ohje sipulihillokkeeseen seuraavassa postauksessa.

Aurinkoista Syyslomaviikkoa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti