tiistai 24. lokakuuta 2017

Taivaallinen sipulihilloke






Muutama vuosi sitten kokeilin kaikenlaisia itsetehtyjä ruokajoululahjoja. Sipulihilloke oli yksi niistä ja se onnistui vahingossa aivan täydellisesti. Sipulihilloke on loistava juustojen, juustopiirakoiden, lihan ja kanan kanssa, voileipiin ym. Nyt tein tätä Cheddarjuustopiirakan kaveriksi ja match oli ihan täydellinen täydellinen. Hilloke on ihana balsamicon, sipulin, chilin ja sokerin liitto. Siihen iskee suorastaan himo.



SIPULIHILLOKE

1 1/2 dl balsamiviinietikkaa
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl hillosokeria
1 1/2 tl suolaa
2 isoa sipulia
1 tuore keskivahva chili
1 tl seesamin siemeniä


Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi chili ja lisää kaikki aineet kattilaan. Keitä sipuleita liemessä noin tunti hiljalleen. Kaada hilloke purkkiin ja jäähdytä. Hilloke on syötävää jo seuraavana päivänä ja säilyy jääkaapissa noin kuukauden.




Sipulihilloketta



sipulihilloke



Sipulihilloke kauniisti purkitettuna ja on kiva tuliainen. Se sopii loistavasti Itsenäisyyspäivän juustotarjottimelle tai joulupöytään kinkun kaveriksi.

2 kommenttia:

  1. On helppo uskoa, että lopputulos on taivaallinen! Kun teen, taidan kuitenkin vaihtaa chilin mietoon. Kovin tulinen ei taida tehdä meillä kauppaansa. Vai tuleeko yhdestä chilistä kovasti potkua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Tuo käyttämäni chili oli vahvuudeltaan medium, eikä kovin suuri. Se antoi hillokkeelle potkua, muttei silti tehnyt siitä hirvittävän tulista. Chiliä kannattaa laittaa oman maun mukaan ja toki sen voi halutessaan jättää kokonaankin pois.
      Mukavaa tulevaa viikonloppua!

      Poista