maanantai 2. huhtikuuta 2018

Kanahampurilainen

Kanapekonihampurilainen, sopivan suolaista- blogiHampurilainen vaatii hyvät raaka-aineet, eikä se ole hassumpi ruoka kun se itse tehdään kotona. Jokainen saa kasata mieleisensä hampurilaisen, kun aineet on pienitty ja esivalmistutte valmiiksi. Kanan ohuita fileitä, rapeaa pekonia, hyvää juustoa, raikasta salaattia, tuoretta tomaattia, sipuli renkaita, paistettua kananmunaa, Heinz- ketsuppia ja Hellmanns majoneesia sekä reilunkokoinen sämpylä, joka on rapsakaksi paahdettu. Näistä aineksista syntyi tälläkertaa ihanan ruokaisa ja herkullinen kanahampurilainen.
KANAHAMPURILAINEN

Ohuita maustamattomia kananfileitä
Paketti pekonia
Paistettuja kananmunia
Sipuli renkaita
Tuoretta tomaattia siivuina
Jääsalaattia
Cheddar juustoa/ tai emmental juustoa
Hellmanns majoneesia
chilimajoneesia
Heinz ketsuppia


1. Levitä kanafileet uunipellille ja mausta mieleiseksesi, itse maustoin grillimausteella. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Kananfileiden paiston loppunaiheessa lisää fileiden päälle juuston siivu. Meillä osa haluaa emmentaljuusto siivun ja osa Jukolan juuston Aitoa Cheddaria. Myös aurajuusto tai vuohenjuusto sopisi ihanasti.
2. Paista pekonit uunipellillä 200 asteessa noin 10 minuuttia ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperin päällä. Näin saat ihanan rapeita pekonisiivuja. 
3. Paista kananmunat valmiiksi
4. Leikkaa ja laita valmiiksi lautaselle sipulirenkaat ja tomaatin siivut sekä jääsalaatinlehdet
5. Paahda sämpylät
6. Kasaa mieleisesi hampurainen ja lisää väliin majoneesit ja ketsuppi
Kylläpä maistui hyvältä!!! Itse tehtyä hampurilaista ei voi kyllä edes verrata hampurilaisketjujen hampurilaisiin. Itsetehdyt ovat niin ruokaisia ja niissä maistuu puhtaat maut. Hampurilaisia on kiva tehdä vaikka isommallekin porukalle kesällä grillissä. Kunpa se kesä  ja ensin kevät tulisivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti