perjantai 26. tammikuuta 2018

KARAMELLIPOSSU, niin hyvää että itku meinaa tulla




Karamellipossu


Maailman parasta karamellipossua olen saanut Helsingissä Tomi Björkin ravintolassa Farangissa. Ostin sen vuoksi aikanaan myös Farangin ruuista tehdyn keittokirjan. Tämä minun karamellipossuni on yksinkertaistettu versio tuosta Farangin karamellipossusta ja maistuu aivan huikean hyvältä sekin.
Aikaa tämän ruuan valmistukseen ei mene kauan, jos paistat kasslerpalan jo edellisenä päivänä uunissa valmiiksi (Muista ottaa paistoliemi talteen!). Tämä on huikea viikonloppuruoka, jos pitää aasiailaisista mauista. Rapea possu makean, suolaisen ja tulisen makuisella tahmealla kastikkeella.


KARAMELLIPOSSU

1 1/2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

n. 1kg possun Kassler pala
3 rkl tummaa sokeria
savupaprika jauhetta
valkosipulia 1-2 reilun kokoista kynttä reiluina siivuina
5 dl vettä
1 dl soijaa
1/2 dl makeaa soijakastiketta

Kiehauta kaikki liemen aineet padassa ja laita possu liemeen. Paista uunissa kannen alla 160 asteessa 3-4 tuntia. Ota liemi talteen ja kääri lihanpala folioon ja laita ne jääkaappiin seuraavaa päivää varten.


Kastike:
Possunpaistoliemi
2 dl tummaa sokeria
1 dl osterikastiketta
(2kpl tähtianista)
Tarvittaessa vettä 1 dl


Kuori paistoliemen päältä hyytynyt rasva pois. Lisää liemeen muut aineet ja keitä lientä kunnes kastike alkaa karamellisoitua. Ohenna tarvittaessa vedellä.

Lisäksi:
Tuore chili
Kevätsipulia
Tuoretta korianteria

Paloittele possu n.2-3cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy padassa. Paista possun paloja öljyssä kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet ja pinta rapea. Nostele pois öljystä ja valuta ylimääräinen rasva pois. Kaada possujen päälle kastike sekä viipaloitu tuore chili ja kevätsipuli sekä tuoretta korianteria.
Nauti keitetyn riisin kanssa.



Karamellipossua




Tämä ruoka on yksi lempiruuistani. Se on niin hvää, että itku meinaa päästä. Siinä yhdistyvät juuri ne maut joita rakastan. Possun on pinnalta herkullisen rapeaa ja sisältä suussa sulavan kypsää. Varoitus! Tähän ruokaan jää koukkuun, sitä on satava toistekin.


2 kommenttia:

  1. Jääkaapissa odottaa possu...aivan ihana ohje taas! Teen tämän possun suikaleista joten joudun hieman säätämään ohjetta, mutta uskoisin, että onnistuu. Tunnen jo tuon makean, tulisen ja suokaisen suussani!
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Pia!

    VastaaPoista