perjantai 26. tammikuuta 2018

Sipulipihvi

jauhelihapihvi sipulirenkailla


Jauheliha on paljon käytetty raaka-aine meidänkin perheessä. Se taipuu moneen ja se on suht edullinen raaka-aine ruuanlaittoon. Jauhelihapihvit sipulirenkaille eli sipulipihvi on ihan luotto ruoka. Se ei ole kaikkein nopein valmistaa, mutta vaikeaa se ei ole. Hyvä jauhelihataikina, sipulia, perunamuusi ja ruskeakastike siinä aineet maukkaaseen kotiruokaan. Ruoskean kastikkeen teko on ainakin minulle toisinaan haastavaa. Välillä kastikkeesta tulee helposti kauniin tasaista ja samettista ja välillä täysin kokkareista. Mutta ei hätää, jos kastikkeesta tulee kokkareista, kaadat kastikkeen vain siivilän läpi ja ongelma on korjattu.


SIPULIPIHVIT

n. 1 kg jauhelihaa (800g naudanjauhelihaa ja 200g possunjauhelihaa)
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 purkki kermaviiliä
1 pussi sipulikeittoa
ripaus mustaapippuria
suolaa tarvittaessa

2 sipulia renkaiksi leikattuna

Sekoita kermaviili, munat, korppujauho, sipulikeitto ja mausteet ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon noin 1/2 huoneen lämmössä ollut jauheliha. Ja skoita massa käsin tasaiseksi. Pyöritä isohkoja lihapullia ja litistä ne käsiesi välissä n. 1 cm vahvuisiksi pihveiksi. Paista kuumalla pannulla, niin että pinta kunnolla ruskistuu. Älä pese pannua vaan heitä pannulle sipulirenkaat ja paista niitä miedolla lämmöllä kunnes pehmenevät. Kaada sipulit pihvien päälle. Laita pihvit uuniin 170 asteeseen odottamaan kunnes perunamuusi ja ruskeakastike ovat valmiit. Teen ruskean kastikkeen yleensä pihvien paiston välissä. Näin saan pihveistä tullutta makua sekä kastikkeeseen, että lopuksi paistettaviin sipuleihin. Ja kastike saa porista miedolla lämmöllä pihvien paiston ajan.









RUSKEA KASTIKE

n.25g voita
n.1dl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
1 rkl dijon sinappia
n. 6dl vettä
tilkka kermaa


Sulata voi pannulla ja lisää sekaan jauhot. Anna jauhojen ruskistua hiukan ja sekoita niitä kokoajan. Kun jauhot ovat ruskistuneet, lisää sekaan vettä pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen. Sekoita kastiketta niin kun kunnes se alkaa kiehua ja saostua tasaiseksi. Lisää lihaliemi. Anna kiehua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää loppuvaiheessa sinappi ja kerma.








Sipulipihvin seuraksi sopii loistavasti perunamuusi ja puolukkasurvos.
Ihanaa, maukasta kotiruokaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti