lauantai 27. elokuuta 2016

Chili, valkosipuliöljyssä tiristetyt ravunpyrstöt

chili


Muutamia vuosia sitten Espanjan reissullamme lähes jokaisena iltana tuli alkupaloiksi syötyä friteerattuja pikkumustekaloja tai ravunpyrstöjä valkosipuli, chili öljyssä. Taivaallinen herkku!!! Tuo herkku on onneksi helppo tehdä kotonakin. Se sopii loistavasti pimenevän lauantai illan hiukopalaksi. Se on ihanan tulinen ja valkosipulit ovat pehmenneet ihaniksi kuumassa öljyssä. Ei niin kevyttä, mutta Nam..

Ravunpyrstöjä saa kauppojen pakastealtaista. Valmistuksessa tärkeintä on mielestäni se, että ravunpystöt ovat pannuunlaitettaessa täysin sulaneet ja kuivattu hyvin, ettei öljy vetisty. Ota siis ravut n. 4 tuntia ennen valmistusta sulamaan huoneen lämpöön.

ravunpyrstöt



Chili, valkosipuli ravunpyrstöt

ravunpyrstöjä
hyvää oliivi öljyä
valkosipulia
tuoretta chiliä
ripaus suolaa

valmistukseen valurautapannu
kaveriksi patonkia, tai muuta vaaleaa leipää

Sulata maltilla ravut ja laita sulaneet ravut kuivumaan talouspaperin päälle. Kuumenna reilumäärä öljyä valurautapannussa. Lisää kuumaan öljyyn siivutettu chili ja valkosipuli. Molempia voit laittaa makusi mukaan. Lisää vielä ripaus suolaa öljyyn.  Kun valkosipuli on saanut hiukan väriä, lisää talouspaperilla kuivaksi taputellut ravunpyrstöt öljyyn. Anna olla pannulla n. 5 minuuttia. Tarjoile vaalean leivän kanssa.



valkosipuliöljyssä
valurautapaistinpannu

valkosipuliravut

Tässä pikainen postaus ja nyt eväiden tekoon ja sienimetsään...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti