sunnuntai 14. tammikuuta 2018

SUKLAAKAKKU

Mutakakku



Ihana vapaa sunnuntaipäivä ilman ohjelmaa. Nyt on aikaa ulkoilla ja vaikka leipoa. Jotain makeaa päiväkahville.. ehkä. Niin kuin olen aiemminkin todennut en ole mikään leipuri, mutta aina välillä innostus iskee. Poikani rakastaa suklaata ja hänen toiveensa oli joko suklaakakku tai mokkapalat. Päädyttiin tähän suklaakakkuun, jonka jätin mutakakun tyyppisesti keeskeltä löysäksi. Kukin voi päättää paistoajasta kuinka löysäksi haluaa kakun jättää vai paistaako kypsäksi. Kaapista löytyi Fazerin sinistä levy, joten hommiin.


Mutakakku



SUKLAAKAKKU

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
200g suklaata
200g voita


Sulata yhdessä voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat aineet ja lisää munavaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää varovasti sekaan vielä voi-suklaaseos. Kaada haluamasi kokoiseen voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 190 asteessa uunin alaosassa  n. 15 minuuttia. Mitä laakeampi vuoka sitä helpompi kypsyyttä on valvoa. Itse halusin kapeaan ja korkeaan vuokaan niin paistoaika pidentyi. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
Nauti vanilijajäätelön kanssa lämpimänä tai jäähtyneenä kermavaahdon kanssa.


Mutakakku ja espresso

Suklaakakku

Raaka Rå




Vaikka olinkin eilen töissä, tuntui että tänä viikonloppuna ehti paljon kaikkea. Kaunis kuurainen pakkassää oli ihana ulkoiluun ja siitä sai kovasti virtaa. Nyt vielä paistamaan iltapalaksi tuoreita sämpylöitä ja saunaan.

Mukavaa uutta viikkoa kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti