tiistai 6. helmikuuta 2018

Kinkkupiirasta yllätysvieraille




Kun täytyy saada nopeasti jotain tarjottavaa, eikä tiedä mitä vieraat syövät. Kinkkupiirakka on helppo, nopea ja kelpaa hyvin myös ronkelimmillekin lapsille. Makeat kirsikkatomaatit ja basilika antavan piirakalle ihana raikkaan maun. Tässä piirakassa ei kikkailla raaka-aineilla :) Meillä suolaiset tarjottavat ovat aina suositumpia kuin makeat, joitain kesto suosikkeja toki makeissakin tarjottavissa on. Teen suolaisen piirakan pohjan riippumatta täytteestä hyvin usein tällä samalla reseptillä. Se vain toimii. Ei ole liian rasvainen eikä liian paksu ja juustoraaste antaa pohjalle mukavaa makua.


KINKKUPIIRAKKA

Pohja:

50 g voita
1dl juustoraastetta
2 1/2 dl jauhoja ( Voit käyttää mieleisiäsi vehnäjauhot, gluteeniton hienojauhe, sämpyläjauho ym.)
1/2 dl vettä

Nypi pohjan aineet ja painele taikina vuuan pohjalle. Esipaista 10 mon. 200 asteessa.

Täyte:

200 g palvikinkkua
n. 8-10 kirsikkatomaattia
2 dl kermaa
1 kananmuna
Tuoretta basilikaa
Suolaa ja mustapippuria
Juustoraastetta


Pieni palvikinkku mieleisiksesi paloiksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja hakkaa basilikaa pieneksi. Levittele tomaatit, kinkku ja basilika pohjan päälle. Lisää päälle ruohosipuli. Vatkaa kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää sekaan kerma. Mausta ripauksella suolaa ja mustaa pippuria. Kaada seos piirakan päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes kauniin ruskea. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.










Tämä piirakka omassa yksinkertaisuudessaan maistuu aina hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti