sunnuntai 26. elokuuta 2018

Juustoinen jauhelihapiirakka




Ruokaisa piirakka maistuu pimeinä syksyiltoina kynttilän valossa. Se on mukava tuliainen kylään mentäessa tai loistava tarjottava vaikka syksyn rapujuhlissa. Tämän piirakan tekaisin ihan fiiliksen mukaan ja lopputulos olikin ihanan täyteläinen piirakka täynnä makuja. teen suolaiset piirakat lähes aina tällä samalla ohjeella.


Juustoinen jauhelihapiirakka

Pohja:

70g voita
3/4 dl vettä
4 dl jauhoja
1 1/2 dl juustoraastetta

Täyte:
400g jauhelihaa (broilerin jauhelihankin toimii loistavasti)
1 1/2 dl taco kastike medium
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pala Jukolanjuuston original cheddaria kuutioituna
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Liemi:
1 purkki smetanaa
3 kananmunaa
2 dl kermaa
ripaus chilisuolaa


Nypi huoneen lämpöiseen voihin jauhot, vesi ja juustoraaste. Painele n.23x30cm vuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa 10min. Paista pannulla jauheliha ja sipulit ja lisää sekaan tacokastike ja ripaussuolaa ja mustapippuria. Kaada jauheliha sipuliseos esipaistetun pohjan päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja kuutioi noin nopankokoisiksi paloiksi juusto ja levitä juusto ja tomaatin puolikkaat jauhelihan päälle. Ripottele päälle kokonaisia basilican lehtiä. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita smetana ja kerma munien sekaan, mausta suolalla ja kaada piirakan päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes pinta kauniin ruskea. Anna piirakan vetäytyä puolituntia paiston jälkeen.





Piirakka oli ihanan ruokaisi ja koska juusto oli seassa kuutiona, juuston maku tuli ihanasti piirakasta esiin. Originalin cheddarin sijaan piirakassa toimisi myös loistavasti mustapippurilla, valkosipulilla tai chilillä maustetut cheddarit.
Ihania ja maukkaita syksyiltoja kynttilän valossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti