perjantai 17. elokuuta 2018

Tuoretta maissiaKokonaisina grillattuihin tuoreisiin maisseihin rakastuin vuosia sitten Thaimaassa. Nuori tyttö grillasi niitä avotulella Pang Tao Beachillä. Hän grillasi niitä pitkään, voiteli sitten voilla ja ripotteli päälle suolaa. Se oli niin taivaallista, että hain grillattuja tähkiä joka ikinen lomapäivä. Kauppojen tiskillä myytävistä esikeitetyistä maisseista ei voi puhua samana päivänäkään. Sain yhtä hyviä grillattuja maissin tähkiä kerran myös Kyproksella, mutta sitten oli vuosia välissä, että missään ei ollut reissuillamme grillattua maissia.

Tuttavani kertoi muutama vuosi sitten, että Yrjölän Marjatila Hämeenkyrössä viljelee myös maissia. Sen jälkeen olen joka syksy tehnyt reissun tilalle ja ostanut kerralla ison satsin maisseja. Suurimman osan tähkistä pakastan ja otan sitten sopivan satsin aina kerralla sulamaan.


TUORE MAISSI

Poista tähkistä lehdet ja leikkaa kanta sopivan mittaiseksi. Keitä maissin tähkiä miedosti suolatussa vedessä 5-10 minuuttia tähkän koosta riippuen. Kun esikeitätä maissin, niitä ei tarvitse grillata niin pitkään. Grillaa maisseja sen verran, että saavat ruskistuneen pinnan. Sivele voilla ja ripottele päälle halutessasi hiukan suolaa.Mielettömän hyvää!!!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti