maanantai 2. syyskuuta 2019

Pavlova, mikä ihana jälkiruoka





Kun mietit mitä ihanaa tarjoisit jälkiruuaksi, on vastaus Pavlova. Pavlovan marenki pohjan voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ja kassat näyttävän herkun vasta juuri ennen tarjoilua.  Päälliset voi valita mieltymyksen tai tarjoilujen teeman mukaisesti marjoista, hedelmistä, suklaasta, pähkinöistä, oikeastaan ihan mistä mielin juolahtaa.






PAVLOVA

Marenkipohja:
4 munanvalkuaista
2 1\2dl sokeria
2 TL maissitärkkelystä (Maizena)
1 TL sitruunanmehua

Täyte:
3dl kermaa
1dl mascarponejuustoa
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Vadelmia
Karhunvatukoita
Viikunoita
Sitruunamelissaa
Tomusokeria

Vatkaa pelkät valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon puolet sokerista. Sekoita loppuun sokeriin maizena ja lisää myös se vatkaten valkuaisvaahtoon. Lisää sekaan myös sitruuna mehu. Lauta uunipellille leivinpaperi, voit piirtää paperein mieleisesi muodon tai haluamasi kokoisen ympyrän. Voitele leivinpaperi kevyesti ruokaöljyllä, helpottaa marengin irtoamista. Nostele valkuaisvaahto pellille ja tee vaihdosta pienet reunat, jotta täyte pysyy paremmin keskellä. Laita uuniin 120 asteeseen 11/2-2 tunniksi. Tarkkaile paiston aikana, jos marenki alkaa ruskistua, laske uunin lämpötilaa 100 asteeseen. Jätä pohja jäähtymään.
Vatkaa kermavaahto ja lisää joukkoon mascarpone sekä makusi mukaan sokeria ja vaniljasokeria. Nostele mascarpone kermavaahto jäähtyneen marengin päälle ja koristele marjoilla, viikunoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Ripottele siivilän läpi tomusokeria koristelun päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti