sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Lapseni "Kesäleipä"
Poikani on kovin kiinnostunut bloggaamisestani ja kyselee usein kuinka paljon ihmisiä käy sun blogissa :)  Nykypäivän lapsille tubettaminen, bloggaaminen, snapshotit ym. ovat arkipäivää. Yhtenä iltana hän huusi keittiöstä, "Äiti, jos haluaisit, nyt ois hyvä blogin aihe. Tuu ottaan kuvia!" Minäpä sitten menin keittiöön kameran kanssa. Poikani halusi ehdottomasti, että teen jutun hänen "Kesäleivästään". Nyt heti täytyy kuulemma kertoa, että tämä on siis muunnelma oikeasta kesäleivästä. Kaapista kun ei löytynyt kaikkia aineita (Tilli ja kotimainen kesäsipuli puuttui), joita oikeaan kesäleipään tulee. Wigrenin kotimainen metwursti on parasta samoin Valio Oltermanni, mutta ne eivät kuulu oikeaan kesäleipään! Mutta ovat siis nyt näissä kuvissa olevissa leivissä :) Oikean leivän raaka-aineissa on kuulemma erittäin tärkeää, että ne on kaikki suomalaisia kesän aineita. Tuo kommentti lämmitti kovasti äidinkin mieltä. Käytännön syykin tuohon on, talvella raakasipuli on liian tujua, mutta uudet kesän sipulit ovat pehmeämmän makuisia. niin ja kesäleipää ei voi tehdä muuta kuin ruisleivästä, oli tekijän ehdoton mielipide.LEON KESÄLEIPÄ

2 siivua ruisleipää (Vaasan ruispalat tai Fazer puikula)
2 jääsalaatin lehteä
6 kurkun siivua
Kesäsipulia
Tilliä
Oivariinia ( Becel olisi kuulemma parempaa, koska se ei tuki suonia :) )


Ruisleivät voidellaan. Kaikki aineet laitetaan väliin. PARASTA!!!!!

Kuvaamisessa oli tärkeää, ottaa kuvia leivästä ja koristeluvaiheesta. Sipulin paloilla suoritettiin koristelu. Lautasta ei kuulemma tarvittu, koska leipä näyttää paremmalta pöydällä.

Täytyy sanoa, että olen monia kertoja saanut iltapalaksi tuota Leon kesäleipää ja se todella maistuu kesältä!!! Ihanan raikas yhdistelmä kurkkua, sipulia, tilliä ja salaattia, terveellisesti ruisleivän välissä. Aikas terveellinen iltapala urheilevalle "pikkumiehelle".

Herkullisia hetkiä kesäleivän parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti