Tuorehernekeitto on ihanan kesäinen herkku. Se on samettisen pehmeä ja helppo herkku. Valmistamiseen menee noin kymmenen minuuttia. Valkoviini antaa keitolle ylellisen vivahteen ja sitä voi hyvin tarjota hienonkin illallisen kevyenä alkuruokana.
VALKOVIINI TUOREHERNEKEITTO
1 sipuli
voita
2 dl kermaa
1-2 dl valkoviiniä
1 kasvisliemi
ripaus suolaa
400g pakasteherneitä
Pilko sipuli ja kuullota sitä kevyesti voissa. Lisää joukkoon valkoviini ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää kerma, liemikuutio ja herneet. Kiehauta. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kaada blenderiin ja pöyräytä keitto tasaiseksi. Koristele herneenversoilla.
Tuorehernekeitto on mitä loistavin alkuruoka ja startti
aterialle. Sen voi hyvin tarjoilla myös rennosti mukista juotavassa muodossa. Se on
kesäisen kevyt ja valkoviini tuo siihen hienostuneen maun.
Ihanaa kesäviikkoa kaikille!
Kesällä varmastikin laiturinnokka vie voiton ja bloggaus
saattaa jäädä hiukan vähemmälle, mutta huonojen kelien sattuessa lupaan kyllä
laittaa herkullisia postauksia tulemaan. Kesällä on oltava itselleen armollinen
ja tehtävä ilman stressiä sitä mikä hyvältä tuntuu. Akkujen lataaminen pimeää
syksyä ja talvea varten on ihan välttämätöntä.
Naatitaan herkullisesta kesästä!
Kiva ohje, ja noin helppo. Olen tehnyt samanmoista joskus, mutta unohtanut nyt täysin sen olemassaolon. Se olisi ihana tarjoilla myös kauniista kristallilaseista... Rentouttavaa ja lämpöistä kesää ja lomaa sinulle!
VastaaPoistaKiitos Maarit! Ihanaa kesää sinullekin. Hyvä idea tarjota myös kristallilaseista😊
Poista