Nyt kun grillikausi alkaa olla kuumimillaan on aika jakaa tämän ihanan kastikkeen ohje. Paholaisen kastikkeista on lukuisa erilaisia variaatioita, mikä on se oikea siihen en ota kantaa. Olen saanut tämän ohjeen ystävältäni vuosia sitten ja tämä on ehdottomasti suosikkini. Välillä laitan tähän kastikkeeseen chiliä, muttaa alkuperäiseen ohjeeseen chili ei kuulunut. Tämä kastike sopii loistavasti lihalle, kanalle, kasviksille joillekin suolaisille piirakoille kuten juustopiirakalle sekä kanasalaatille ihanasti kaveriksi.
PAHOLAISEN KASTIKE
2 kesäsipulia
4-6 valkosipulin kynttä
1 iso suippopaprika
5 rkl sokeria
3 rkl Turun sinappia
3 rkl ketsuppia
3/4 dl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
(1 tuore chili, tämän voi hyvin jättää poiskin)
reilusti tuoretta basilikaa
1/2 tl mustapippuria
2-3 dl öljyä
Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Aurinkoista valmistujaisviikonloppua kaikille! onneksi ensi viikolla lämpenee, niin pääsee taas nauttimaan kesän huveista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti