sunnuntai 27. elokuuta 2017

Gluteeniton kanttarellipiirakka












Syksy on sienien, kynttilöiden ja pimenevien iltojen aikaa. Kesä oli tänä vuonna mitä oli ja syksy tuntui alkavan vähän turhankin aikaisin. Vähän lämpimämpänä olisi kelit voineet vielä jatkua. Kutsuin lomani viimeisinä päivinä naapurini terassille lasilliselle ja halusin yllättää hänet suolaisella piirakalla. Koska hänellä on keliakia, piirakka on siis gluteeniton. Ja koska kanttarelleja on nyt saatuvilla ja niistä saa helposti herkullisen piirakan. Oli suunnitelma valmis.



GLUTEENITON KANTTARELLIPIIRAKKA

Pohja

50g voita
2,5 dl hienoja gluteenittomia jauhoja
0,5 dl vettä
1 dl emmental raastetta

Täyte

1 l kanttarelleja  
2 kesäsipulia varsineen
2dl kuohukermaa
1 kananmuna
Suolaa
Pippuria
Yrttisuolaa
1-2 dl juustoraastetta


Nypi pohjan aineet sekaisin ja painle piirakkavuokaan, joko yhteen isoon tai kahteen pieneen niin kuin itse tein. Paista pohjaa yksinään 200 asteessa 10 minuuttia.  Pieni sienet ja sipulit ja paista voissa pannulla, mausta suolalla ja pippurilla ja ripauksella sokeria. Kaada paistetut sienet ja sipuli pohjan päälle. Sekoita kulhossa kananmunan rakenne rikki ja laita sekaan kerma, juustoraaste ja mausta yrttisuolalla. Kaada sienien päälle. Paista uunissa kunnes piirakka on kauniin ruskea.









Piirakka oli maistuvaa ja viini raikasta.Olipa ihana viettää pimeä loppukesän ilta kynttilän valossa naisten juttuja höpötellen.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiva ohje jälleen! Ja naisenergia on ihan omaa luokkaansa aina - pienten herkkujen kera. Kiitos samoin sinulle!

    VastaaPoista