lauantai 30. syyskuuta 2017

Savulohipasta on todellinen pikaruokaArki on kiireista ja kun einekset ei nappaa, on pakko keksiä nopeita itsevalmistettavia ruokia. Savulohipasta on yksi niistä. Tykkään tehdä savulohesta keittoa, piirakoita ja pastaa. Tämä savulohipasta valmistuu vajaassa 15 minuutissa ja kelpaa tarjottavaksi muulloinkin kuin arkena. Kerma antaa siihen ihanaa pehmeyttä ja sitruuna mukavaa happoa. Pastaksi valitsin Italialaista pinaattipastaa.SAVULOHIPASTA

Savulohta
Voita paistamiseen
Kevätsipulia tai kesäsipulia varsineen
Tuoretta tilliä
Suolaa
Mustapippuria
Kermaa
Sitruunaa

Pinaattipastaa


Laitan suolalla maustettu vesi kiuhumaan. Kuumenna paistinpannu, jossa nopeasti voissa pyöräutät sipulit läpinäkyviksi. Lisää sekaan savulohenpalat ja kerma. Mausta seos suolalla, pippurilla ja tuoreella tillillä. Keitä pastaa paketin ohjeen mukaan. Muista ettet keitä liikaa, yleensä 6-8 minuuttia riittää. Kaada keitetty pasta kulhoon ja kastike päälle. Lohko sitruuna kulhon reunoille, josta jokainen voi puristaa sitruunanmehua omaan annnokseensa maun mukaan.
Sipulisilppu

Yrttileikkuri
Lisää kuvateksti

Helppo ja nopea savulilohipasta on täyteläinen arjen herkkuruoka. Kalaruuat ovat terveellisiä, muta kaupoista saa huonosti muuta kalaa kuin lohta. Tykkään käyttää toisinaan savulohta, koska se antaa hiukan erilaista makua ruokiin kuin tavallinen lohi. Ja kun lohesta ja savulohesta tekee erilaisia variaatioita, niin siihen ei kyllästy niin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti