sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Prawn & Egg Frittata





Perjantaina postilaatikkoon kolahti uusin tilaamani keittokirja. Tomi Björck & Australia! Kirja on Tomin näköinen ja resepteissä on hänen leimansa. Ihailen Tomin rentoutta ja innostusta ruokaan ja se näkyy myös tässä kirjassa. Herkullisia reseptejä, ihania kuvia ruuista ja Australiasta, perhettä unohtamatta.

Rakastan keittokirjoja niinkuin olen jo monesti teille kertonutkin, tästäkin kirjasta tulen taatusti kokeilemaan useampiakin juttuja. Tämä resepti kuitenkin iski ensimmäisenä silmääni ja kun kaikki aineet löytyi kaapista, päätin testata sitä perheelläni tänä aurinkoisena sunnuntai aamuna.




KATKARAPU-KANANMUNAPAISTOS/  PRAWN&EGG FRITTATA

5 kananmunaa/ Eggs
1 dl kuohukermaa/ whipping cream
2 valkosipulinkynsiä/ garlic cloves
1 tl kurkumaa/ tsp turmeric
suolaa, mustapippuria/   salt,blackpepper
50g manchego juustoa raastettuna/ grated manchego
Öljyä paistamiseen/ oil for frying
2 dl kuorittuja katkarapu/ peeled prawns
Ruohosipulia sekä tilliä/ a few springs of chives and dill



Sekoita kananmunat ja kerma sekaisin. Hienonna joukkoon valkosipuli, mausta kurkumalla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon raastettu juusto. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää öljy ja kaada seos pannulle. Alenna lieden lämpöä. Anna paistoksen kypsyä, heiluttele varovasti, jotta seos tasoittuu. Kun massa alkaa kypsyä reunoilta ( tämä vie noin 3 minuuttia 9, lisää ravut mukaan lämpenemään. Kypsennä loppuun ja ripottele päälle tilliä ja ruohosipulia. Näin kesällä käy myös sipulin varret. Nauti lämpimänä ja lisää päälle halutessasi sitruunan mehua.










Ihanaa vaihtelua perusmunakkaalle... Koko perhe näytti peukkua, meillä tehdään siis tätä toistekin.
Nyt nauttimaan auringosta...
Ihanaa sunnuntaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen tuntuinen munakasohje! Kuulostaa samettisen pehmeältä ja juustoisen täyteläiseltä, nam. Menee kokeiluun! Aurinkoa uuteen viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli kyllä hyvää ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
      Aurinkoista viikkoa myös sinulle😊!

      Poista