perjantai 15. joulukuuta 2017

Tonnikalahyydyke, rakkain reseptini





Jouluun on viikko vielä aikaa ja pikkuhiljaa alan päästä jouluvalmistelujen myötä tunnelmaan. Rakastan ruokalahjojen tekoa, joulupöydän, joulukoristeiden ja jopa jouluvaatetuksen suunnittelua. tunnustan rakastavani joulua! Tänään haluan jakaa teille yhden rakkaimmista resepteistäni, jota olen myös jakanut resepteistäni ylivoimaisesti eniten. Se on päässyt jopa Et- klassikot kirjaan, joka on koottu lukijoiden rakkaimmista resepteistä. Se ilmestyi jouluksi 2012. Tuo tonnikalahyydyke on helppo herkku, joulun kalaherkuksi. Se on kaikkien, jopa lasten mieleen.




TONNIKALAHYYDYKE

7 liivatelehteä
2 purkkia tonnikalan paloja öljyssä
1 purkki kermaviiliä
1 dl silputtua tilliä
2 dl kruunumajoneesia
2 rkl ketsuppia
ripaus sitruunapippuria
1 kasvisliemikuutio
1 dl vettä

Koristeet mielesi mukaan



Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Valuta tonnikalasta öljy pois. Paloittele kala pieniksi paloiksi ja silppua tilli. Sekoita kermaviili ja majoneesi keskenään. Lisää joukkoon tonnikala ja tilli. Mausta seos ketsupilla ja sitruunapippurilla. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio liukenemaan kiehuvaan veteen. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne kiehuvaan veteen. Kaada neste tonnikalaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa vedellä kostutettuun kakkuvuokaan. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään. Koristele.










Tätä reseptiä tulet rakastamaan!!! Se sopii loistavasti kaikkiin juhliin. On ihanaa saaristolaisleivän ja hapankorpun päällä.


2 kommenttia:

  1. Kiitos Pia ohjeesta! Silakat ja sillit eivät enää tee oikein kauppaansa, joten tässä voisikin olla se yksi uusi kalaherkku, mitä olen suunnitellut joulupöytään niiden sijaan. Silakoita tulee kyllä, mutta tänä vuonna tehdään vain espanjalaisia bokeroneksia. Tänään tulee lapset perheineen syömään, koska emme näe jouluna, joten aloitan kohta kokkaamisen, nyt itämaisin maustein...

    Leppoisaa kokkailua sinnekin ja mukavaa joulun odotusta!

    Maarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Tuo tonnikalahyydyke on todella hyvä, aina kun tarjoan sitä, siitä pyydetään reseptiä. Se on ihana lisä joulun kalapöytään. Minulla heräsi heti kiinnostus, että miten noita mainitsemiasi bokeroneksia tehdään?

      Oi itämaiset ruuat ja mausteet on noin hyviä!

      Ihanaa ja maukasta Joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

      Poista