keskiviikko 31. elokuuta 2016

Lempeän tulinen Texmexleipä


lämminleipä


Kun perheessä on urheileva 8-vuotias poika, nälkä on jatkuva. Kun arkena viiden jälkeen iltaruoka on syöty ja siivottu pois pöydästä. Ehtii hädin tuskin lenkkeilyttää koiran, kun jo kysytään. Mitä tänään on iltapalaksi? Yhtenä iltana pojalla oli pari jalkapallopeliä ja mietin mitähän vähän tukevampaa tekisi iltapalaksi, koska futari on varmasti pelin jälkeen nälkäinen.

Koska tortillat ja wrapit on meillä suuressa suosiossa, ajattelin tehdä jotain missä olisi samoja makuja. Kaapista löytyi jauhelihaa ja leivon 4 viljan varrasleipää. Joten ei muutakuin uuni lämpiämään ja jauhelihan paistoon....

punainen chili


Texmexleipä

4 viljan varrasleipä
400 g naudanjauhelihaa tai broilerinjauhelihaa
1 isohko sipuli
1 yhdenkynnen valkosipuli
2 rkl tacomaustetta
sopivasti suolaa
2-3 tuoretta tomaattia
1 dl salsakastiketta
1 dl cheddarjuusto kastiketta
juustoraastetta

Koristele kevätsipulilla ja tuoreella chilillä


Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa pienitty sipuli, valkosipuli ja pieniksi kuutioidut tomaatit. Lisää salsakastike, tacomauste ja suola. Tulisuutta on helppo säädellä salsakastikkeen voimakkuudella, jos ei halua lainkaan tulisuutta, voi salsakastikkeen tilalle laittaa ketsuppia ja vaihtaa tacomauste paprikajauheeseen.Voitele leivät cheddarjuustokastikkeella ja levitä päälle jauhelihaseos, lisää päälle vielä juustoraaste. paista uunissa 200 astetta, kunnes juusto paistunut pinnalta.


Cheddarjuustokastike


juustokuorrutus


Ihana iltapalaksi, lounaaksi, illanistujaisiin, synttäreiden suolapalaksi ja hiukan jäähtyneenä vaikka syksyisen sieniretken evääksi. Raikas salaatti sopii hyvin seuralaiseksi tälle hiukan tuliselle leivälle.


Kikoi leikkuulauta

Kuvassa oliivipuinen leikkuulauta http://www.werannas.com/en/  sekä ihana punainen Hamam pikkupyyhe http://www.lavlia.fi/






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti