Siemennäkkärin teko on helppoa ja nopeaa. Varsinaista leipomista siinä ei ole lainkaan. Aineet vain sekoitetaan keskenään. Ainoa missä voi mennä vikaan, on paisto vaihe. Näkkäriä on paistettava riittävästi, jotta siitä tulee rapea. Maku muistuttaa jopa hiukan popcornia. Jos taas näkkäriä paistaa liikaa, siitä tulee kitkerän makuista.
Siemennäkkäri on muuten gluteeniton ja sopii hyvin sellaisillekin joita jauho ja hiivat turvottaa.
Siemennäkkäri
2,5 dl maissijauhoja
1 dl auringonkukan siemeniä
3/ dl pellavansiemeniä
3/4 dl seesaminsiemeniä
3/4 dl kurpitsansiemeniä
3/4 dl oliiviöljyä
2 3/4 dl kuumaa vettä
sormisuolaa
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lämmitä vesi. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Mittaa ja sekoita keskenään öljy ja kuuma vesi. Sekoita puuhaarukalla kuivataineet ja nesteet keskenään. Anna turvota n. 10min. Jaa taikina kahdelle uunipellin kokoiselle leivinpaperille. Laita taikina kasan päälle toinen leivinpaperi ja kauli leivinpapereiden välissä taikina niin ohueksi kuin saat. Vedä leivinpaperi uunipellille. Ja ripottele päälle sormisuolaa makusi mukaan, ole varovainen ettet suolaa liikaa. Jos sinulla on kiertoilma uuni voit paistaa molemmat pellilliset kerralla tai tavallisessa uunissa yksi kerrallaan. Paista uunissa n.30-40min uunin tehosta riippuen. Näkkäri on valmista, kun reunat alkavat hiukan ruskistua. Anna jäähtyä hiukan ja palastele käsin mieleisiksesi paloiksi. Säilytä lasipurkissa ettei näkkileipä nahistu.
KIITOS! Meidän näkkärit eivät ehtineet lasipurkkia nähdäkään... niin nopsaan ne syötiin. Ja kyllä, minä olin se ahne, joka söi viimeisen palan, joten nyt pitää korjata asia :)
VastaaPoistaNyt vaan siemen ostoksille 😊 Onnistumisen iloa Frida ja leppoisaa sunnuntaita!
PoistaNo jo vain, tätähän täytyy kokeilla. Kuulostaa tosi herkulta :)
VastaaPoistaKannattaa Merja kokeilla😊 Ihanaa alkavaa viikkoa!
PoistaSiemennäkkäri on kyllä koukuttava herkku, mutta onneksi aika terveellistä 😊
VastaaPoista