Punainen thai kanacurry
400-500g maustamatonta kanaa suikaleina tai filepihveinä
oliiviöljyä tai kookosöljyä
3 rkl punainen thai currytahna
1 purkki kookosmaitoa
1 tuore punainen chili tai kuivattua chiliä ( itse laitan molempia)
1 sipuli varsineen tai kevät sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
3 kaffirlimetinlehteä (ei välttämätön)
2 tl intiaanisokeria (tavallinenkin sokeri tai ruokosokeri käy)
3 rkl limenmehua
2-3 rkl kalakastiketta
cashew pähkinöitä (naturelleja, tällä kertaa löytyi vain paahdettuja kaapista, nekin käy)
tuoretta korianteria
Paista kanat oliiviöljyssä/kookosöljysuikaleina tai kokonaisina fileinä ja laita sivuun odottamaan. Laita oliiviöljyä/kookosöljy pannulle ja lisää pienennetty valkosipuli ja chili. Pyörittele niitä hetki pannulla ja lisää pienitty sipuli. puörittele hetki pannulla ja lisää kookosmaito, kaffirlimetinlehdet, intiaanisokeri, kalakastike, limenmehu ja currytahna. Anna porista hetki hiljalleen ja lisää sekaan paistetut kanat. Kastike on valmist, kun kanat ovat kypsiä. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa. lisää valmiin annoksen päälle cashewpähkinöitä ja tuoretta korianteria.
Laudat https://eu.nicolasvahe.com/ |
Leikkuulauta http://www.werannas.com/en/brands/kikoi |
Pöytäliinana Hamampyyhe http://www.lavlia.fi/ |
Sateisena ja kylmänä päivänä mieli voi olla maassa, mutta tällä ruualla harmaastakin päivästä tulee astetta parempi.
Ihanaa taikkuruokaa. Namskis.
VastaaPoistaHyvät kuvat.
Hyvää syksyistä viikonloppua.
Kiitos Anitta! Hyvää viikonloppua☀️
Poista