Toastskagen eli katkarapuleipä on loistava alkuruoka, kiva suolapala illanistujaisiin tai hiukan isompana vaikka mukava lounas. Se on helppo tehdä ja maistuu ihanan raikkaalta. Itse tykkään tehdä sen Maalahdenlimpun päälle ja laitan lisäkkeeksi keitettyä kananmunaa. Myös uppomunan kanssa tuo toastskagenin rapumassa toimii loistavasti.
Toastskagen
200g isoja pakaste katkarapuja
50 g smetanaa
1/2 dl hellmans majoneesia
1 tl sitruunan mehua
pieni punasipuli
1 tl dijon sinappia
1/2 dl silputtua tilliä
hiukan mustapippuria
4 siivua Maalahden limppua ja 2 keitettyä kananmunaa ja salaatinlehtiä.
Sulata ravut hyvin ja kuivaa ja valuta huolella. Silppua joko veitsellä tai sauvasekoittimella katkaravut pieneksi, samoin sipuli ja tilli. Laita kulhoon ja lisää smetana, majoneesi, sinappi, sitruunanmehu ja pippuri. Sekoita massa ja tarkista maku maistamalla ja lisää jotain, jos tarvetta. Keitä kananmunat ja viipaloi. Laita leivän siivun päälle salaatinlehti, parisiivua kananmunaa sekä katkarapumassaa. Koristele tillillä. Kokoa leivät vasta juuri ennen tarjoilua.
Leikkulauta http://www.werannas.com/en/brands/kikoi |
Keittiöpyyhe ja tiskirätti https://www.facebook.com/Alexandras-Lifestyle-1414773325497537/ |
Leikkulauta https://www.facebook.com/www.mirantik.fi/ |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti