perjantai 30. syyskuuta 2016

Toastskagen maalahdenlimpulla


katkarapuleipä



Toastskagen eli katkarapuleipä on loistava alkuruoka, kiva suolapala illanistujaisiin tai hiukan isompana vaikka mukava lounas. Se on helppo tehdä ja maistuu ihanan raikkaalta. Itse tykkään tehdä sen Maalahdenlimpun päälle ja laitan lisäkkeeksi keitettyä kananmunaa. Myös uppomunan kanssa tuo toastskagenin rapumassa toimii loistavasti.


Toastskagen

200g isoja pakaste katkarapuja
50 g smetanaa
1/2 dl hellmans majoneesia
1 tl sitruunan mehua
pieni punasipuli
1 tl dijon sinappia
1/2 dl silputtua tilliä
hiukan mustapippuria

4 siivua Maalahden limppua ja 2 keitettyä kananmunaa ja salaatinlehtiä.


Sulata ravut hyvin ja kuivaa ja valuta huolella. Silppua joko veitsellä tai sauvasekoittimella katkaravut pieneksi, samoin sipuli ja tilli. Laita kulhoon ja lisää smetana, majoneesi, sinappi, sitruunanmehu ja pippuri. Sekoita massa ja tarkista maku maistamalla ja lisää jotain, jos tarvetta. Keitä kananmunat ja viipaloi. Laita leivän siivun päälle salaatinlehti, parisiivua kananmunaa sekä katkarapumassaa. Koristele tillillä. Kokoa leivät vasta juuri ennen tarjoilua.



rapumössö

toastskagen
Leikkulauta http://www.werannas.com/en/brands/kikoi

yrttiruukku
Keittiöpyyhe ja tiskirätti https://www.facebook.com/Alexandras-Lifestyle-1414773325497537/
tuore viikuna
Leikkulauta https://www.facebook.com/www.mirantik.fi/
lasiviiniä



 Kylläpä leivät taas tekivät hyvin kauppansa. Meidän 8-vuotias pikkukulinaristikin ylisti leipiä kovasti. Ylhäällä kuva myös aivan huikeasta uudesta keittiöpyyheestä ja tiskirätistä. Ostin ne muutama viikko sitten Tampereen Käpylässä sijaitsevasta Alexandras lifestyle pikkuputiikista. On ihanaa, että nykyään on hyvä valikoima pestäviä tiskirättejä. Inhoan haisevia rättejä, joten tykkään käyttää näitä konepestäviä, jotka voi heittää pyykkikoneeseen usein.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti