Hernesoppa saa kiuhua reilut kaksi tuntia ja sekaan meillä paistetaan nautasikajauhelihaa ja sipulia. Ylikypsästä possunkyljestä tulee myös loistavaa hernesoppaa, mutta pikkumiehen mieleen on tuo jauhelihasipuli seos. Sopan pitää olla yhtä ohutta kuin koulussa, paksua se ei saa missään nimessä olla. Niin simppeliä ja hyvää silloin tällöin ja maistuu juustoruisleipien kanssa ulkoilun jälkeen lähes taivaalliselta. Aikaa sopan keittoon vaan ei vaan tahdo löytyä arkena riittävästi:)... Ja jälkiruuaksi tietysti paistetaan lättyjä.
LÄTTYTAIKINA
1 litra hyla maitoa
4 luomu kananmunaa
n.5 dl luomu vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
25 g sulatettua voita
sekä voita paistamiseen
Lisäksi mansikkahilloa ja kermavaahtoa
Vatkaa munat ja sokerit ja lisää sekaan maito ja jauhot sekä suola. Anna taikinan turvota ainakin 1 tunti. Lisää sulatettu voi taikinaan ennen paistoa. Paista valurautapannulla voissa.
Paistan itse lätyt aina valurautapannulla, koska sillä tulee yhtä hyviä kuin muurikkapannulla. Valurautapannuni on yli 25 vuotta vanha luottokapistus. Paiston jälkeen vaan pannusta pyyhitään ylimääräinen rasvapois ja kaappiin odottamaan seuraavaa kertaa.
Ihana lomapäivä on kääntynyt iltaan ja koko perhe on kokoontunut sohvalle katselemaan telkkaria. Vielä iso kulho poppareita ja viltin mutkaan sohvalle. Ei lomalla aina tarvitse lähteä reissuun, kotona lomailukin voi olla todella rentouttavaa ja mukavaa vastapainoa yleensä kiireiselle ja aikataulutetulle arjelle.
I am Happy!!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti