tiistai 7. helmikuuta 2017

Lohikiusaus on herkullista arkiruokaa

Korppoo, leikkuulauta



Pyrin laittamaan ruuaksi ainakin kerran viikossa kalaa. Useimmiten se on lohta eri muodoissa. Kesäisin onneksi mökillä syödään kuhaa, ahventa, lahnaa ja muikkua. Meillä kalasta tykkää koko perhe. Valmis savulohi file on nopea ja helppo ruuan laitossa. Käytän sitä usein lohikeittoon, salaatteihin, pastaan ja nyt kiusaukseen. Perunat voi kuoria ja suikaloida itse tai silloin kun on todella tiukka aikataulu käytän valmiita perunasipulisekoitus pusseja. Lisukkeeksi pitää meidän perheellä olla etikkapunajuuria tai valmista punajuurisalaattia. Sillä aikaaa, kun ruoka kypsyy uunissa, tehdään muita kotitöitä. Kun ruoka on valmis, saapuu kotiin nälkäinen jääkiekkoilija harjoituksistaan.


SAVULOHIKIUSAUS

savulohifile
nippu tilliä
1 kg perunasipulisekoitusta
4 dl ruokakermaa tai kuohukermaa
sopivasti suolaa


Laita vuokaan ensin perunasipuli sekoitusta ja siihen päälle savulohta tillisilppua ja ripaus suolaa. Päälimmäiseksi vielä kerros perunasipulisekoitusta ja kerma. Koko komeus uuniin 200 astetta n. 45min. Jos haluat nopeuttaa kypsennystä, laita uuni lämpiämään ja kiusaus siksi aikaa mikroaaltouuniin 10 minuutiksi. Siirrä sieltä kuumaan uuniin.



Savulohikiusaus










Lohikiusaus on suussasulava herkku ja se on hyvää vielä seuraavanikin päivänä lämmitettynä. Kuvissa näkyvä paksu puinen leikkuulauta on Suomalaista käsityötä Korppoon saaristosta. Rakastan leikkuulautoja, ne toimivat hyvin kuumien vuokien alustoina, tarjoiluastioina, leikkuualustoina ja keittiön koristeina. Ihastun aina uusiin puisiin leikkuulautoihin, niitä ei ole koskaan liikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti