sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Vietnamilaiset kevätkääryleet




Tykkään kovasti Aasialaisesta ruuasta ja kevätkääryleiden tekoa olen jo pitkään suunnitellut. Jostain syystä kevätkääryleitä ei ole aiemmin tullut tehtyä vaikka tykkään nistä kovasti. Ne ovat nopeita tehdä, maistuvat ihanilta ja täytteeksi voi laittaa lähes mitä vain. Itse pidän täytteissä eniten ravuista, kasviksista ja kanasta. Tykkäänimeomaan riisipaperiin käärityistä kääryleistä, jotka on uppopaistettu. Kastikkeella on suuri merkitys. Kastikkeeksi sopii hyvin soijapohjainen kastike tai makea sweet chili-kastike.



SOIJAKASTIKE

Hyvälaatuista soijaa esim. Kikkoman 
Seesaminsiemeniä
Chiliä
Tilkka riissiviinietikkaa


VIETNAMILAISET KEVÄRKÄÄRYLEET

Riisipaperiarkkeja
Katkarapuja tai kanaa
Kiinankaalia
Korianteria
Seesaminsiemeniä
Riisinuudelia (voi jättää poistkin)
Kevätsipulia
Porkkanaa

Öljyä paistamiseen



Pehmitä riisipaperia lämpimässä vedessä noin 10 sekunttia.  Laita paperin päälle haluamasi täytteet, taita reunat ja kääri rullalle. Älä kasaa valmiita rullia päällekkäin ne tarttuvat yhteen. Valmiit rullat voi kypsentää höyryssä tai uppopaistaa öljyssä. Minä paistoin rullat tälläkertaa öljyssä. laitoin hiiliteräspannulle noin 2 cm öljyä ja paistoin kääryleet siinä. Rasvaroiskuu kovasti, joten pannun päälle kannattaa laitta rasvan roiskumista estävä kansi. Kääntele rullia pihdeillä ja nostele kauniin ruskeat kääryleet lautaselle.











Rapean kuoren sisällä raikkaita ja rapeita kasviksia. Ihania Aasian makuja ja helposti!
Nämä olivat nyt sellaisia harjoituskappaleita, mutta harjoitus tekee tässäkin lajissa mestarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti