keskiviikko 1. maaliskuuta 2017
Possunniskaa, uuniperunaa ja pikkelöityä kaalia
Lomalla on kiva syödä myös ruokia joita ei aina arkena ehdi tehdä pitkän kypsymisajan vuoksi. Uuniperunat ovat aina yhtä suosittu herku meillä ja kastikkeeksi riittää pelkkä smetana, jossa seassa on valkosipulia ja ripaus suolaa. Possun niskasta leikkasin pihvejä, jotka maustoin kevyesti suolalla ja ruskistin nopeasti pannulla. Laitoin sitten pihvit uuniin kypsymään uuniperunoiden kanssa. On muuten todella ihanaa, että possunniskaa eli siis kasleria saa maustamattomana ja hiukan isompanakin palana kaupasta. Olen sen jo aiemminkin sanonut, mutta sanon vielä. Valmiiksi maustettua lihaa, kanaa tia kalaa en osta. Poikkeuksena valkosipulituoreyrttimarinoidut karitsan kyljykset.
MAKEAN SUOLAINEN KASTIKE POSSUNNISKALLE
siirappia
öljyä
chiliä
mustapippuria
soijaa
osterikastiketta
seesaminsiemeniä
Sekoita aineet keskenään ja kaada rapeaksi paistuneiden pihvien päälle ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin.
PIKKELÖITYÄ KAALIA
Kaalia juustohöylällä raastettuna
Liemi:
öljyä
valkoviinietikkaa
sokeria
suolaa
mustapippuria
Sekoita liemen aineet ja kaada ohuiden kaalisuikaleiden päälle, anna maustua noin 1/2 tuntia.
Uuniperuna valkosipulismetanalla, ihanan etikkaisen raikas kaali ja makean suolainen possunniska olivat herkullinen lomapäivän ruoka. Ruuan valmistaminen oli hyvin yksinkertaista, mutta kypsennys vaati aikaa reilun tunnin. Ulkona oli harmaata, mutta hyvä ruoka yhdessä perheenkanssa teki tästäkin päivästä onnistuneen.
Tunnisteet:
kaali,
kasler,
osterikastike,
pikkelöity kaali,
possunniska,
seesaminsiemenet,
siirappi,
smetana,
soija,
sokeri,
sopivan suolaista,
suola,
uuniperuna,
valkosipuli,
valkoviinietikka,
öljy
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti