Piirakat on helppoja ja maukkaita lounaita, iltapaloja ja kahvipöydän suolaisia herkkuja. Piirakka on nopea pyöräyttää, kun tulee yllärivieraita tai tekee muuten vaan jotain hyvää mieli. Täytteistä ja pohjista on lukuisia variaatioita. Itse tykkään tehdä piirakan pohjan Semperin hienoista gluteenittomista jauhoista. Kun pohjaan lisää juustoraastetta, se pysyy hyvin kasassa, mutta on ihanan pehmeä ja maukas. Tässä siis yksi gluteeniton herkku, joku maistuu hyvin muillekin kuin Keliakikoille.
LOHIPIIRAKKA
Pohja
50 g huoneenlämpöistä voita
1 dl juustoraastetta (emmental)
2,5 dl Semper hieno gluteeniton jauho
0,5 dl vettä
Täyte
Savulohta
keitettyä luomu kananmunaa
1 raaka muna
2 dl ruokakermaa
tuoretta tilliä
sitruunapippuria
sopivasti suolaa
juustoraastetta
Nypi pohjan aineet sekaisin ja painele mieleiseesi vuokaan. Paista pohjaa yksinään 200 asteessa 10 minuuttia. Keitä ja pieni munat. Lisää pienennettyjen munien joukkoon savulohi raakakananmuna, kerma, tilliä ja mausteet. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle, lisää päälle juustoraastetta. Paista piirakkaa 200 asteessa, kunnes pinta kauniin ruskea. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti