tiistai 16. toukokuuta 2017

Hasselbackan perunat, tuo unohtunut herkku

KasslerpihviHasselbackan perunoita olen tehnyt viimeksi varmasti parikymmentä vuotta sitten. Ne ovat jotenkin unohtuneet aivan täysin. Nyt ne tulivat eteeni Maku-lehdessä, joten päätin heti tehdä niitä. Lisukkeeksi tietysti ihanaa keitettyä parsaa, salaattia ja grillattua kaslerpihviä. Ihanaa, jotenkin niin kesäistä ruokaa. Vaikka tuo kevään tuleminen tuntuukin ottavan niin koville, kun yöllä on kylmä ja lähes joka päivä sataa lunta tai räntää.


HASSELBACKAN PERUNAT

perunoita
korppujauhoja (ei välttämätöntä, itse jätin ne pois)
voita 
suolaa
parmesan juustoa raastettuna


Tee perunoihin syviä viiltoja, niin että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Nostele ne voilla voideltuun vuokaan ja ripottele päälle suolaa. Sulata voita kattilassa ja sivele perunat sulalla voilla. Jos käytät korppujauhoja, ripottele ne perunoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa vajaa tunti, riippuen vähän perunan koosta. Voitele kypsymisen aikana välillä vuuan pohjalla olevalla voisulalla. Ota pois uunista ja raasta perunoiden päälle hiukan parmesaania ja laita vielä hetkeksi uuniin. 


Hasselbackan perunat ovat ihanan meheviä ja rapeakuorisia. Maistuvat paahdetulle voille eivätkä kaipaa kastiketta lainkaan kaverikseen.

Nyt kun on parsa aika, teen sitä useana päivänä viikossa. Tuntuu, että voisin elää pelkällä parsalla!
Parsan kanssa kannattaa muistaa se, että raaskii reilusti leikata tyvestä puisevan osuuden pois, eikä keitä sitä liikaa!!!!2 kommenttia:

  1. Peruna on niin hyvää! Täytyy nyt ennen uusia perunoita herkutella vielä näillä vanhoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunasta saa kyllä niin monenlaisia herkkuja. Sillä minäkin tein kun kohta alkaa uudenperunan sesonki. Aurinkoista viikkoa!

      Poista