Niinkuin Ilmapallot, munkit ja skumppa kuuluu perunasalaatti myös aina meidän vappuumme. Tällä kertaa sitä nautittiin rakkaiden ystävien luona itsetehtyjen lihapiirakoiden ja afrikkalaisvaikutteisten filokolmioiden kanssa. Vielä vappupäivänä se maistui herkulliselta lounaalla itsetehtyjen makkaroiden kaverina. Perunasaatti kannattaa tehdä aina päivää aikaisemmin, niin se ehtii makustua. Ohje on helppo ja maku taivaallinen. Perunasaatissa pitää olla suolakurkkua tuomaan happoa, omenasta raikkautta ja pekonista suolaista rapeutta. Nam!!! Aina yhtä maukasta.
PERUNASALAATTI
Keitettyjä perunoita
sipuli
kevätsipulia
iso omena
suolakurkkua
pekonia
Hellmans majoneesia
sinappia
mustapippuria
sopivasti suolaa
Keitä perunat hyvissä ajoin ja anna niiden jäähtyä kylmässä. Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi. Kaada pekoni rasvoineen päivineen kuutioitujen perunoiden päälle. Kuutioi myös omena ja suolakurkku sekä pieni sipuli ja kevätsipuli joukkoon. Sekoita Majoneesiin tilkkasinappia, ripaus mustapippuria ja suolaa ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Laita kylmään maustumaan.
Ihana leikkuulaudat oliivipuusta Kikoi http://www.werannas.com/en/ |
Aurinkoista Vappu päivää kaikille!!!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti