torstai 25. toukokuuta 2017

Inhottu ja pidetty Kesäkeitto

Kesäkeitto kotimaisista tuoreista kasviksista on varma kesän merkki. Kouluaikana inhosin tätä ruokaa yli kaiken!  Liemi oli harmaata ja keitto oli tehty vetisen makuisista pakastevihanneksista. Ex-appiukollani oli tapana käydä aina kesälauantaisin torilla ja ostaa kesäkeittoaineet. Hän opetti kuinka kesäkeitto tehdään suomalaisista tuoreista raaka-aineista ja liemeen lisätään kermaa ja nokare voita. Rakkaus kesäkeittoon syttyi heti! Sen jälkeen kesäkeittoa on tehty useita kertoja kesässä ja meillä se on koko perheen suosikkiruoka. Jos kesäkeitto on inhokkisi koitapa tällä ohjeella.KESÄKEITTO

Uusia perunoita
Nippu porkkanoita
Suomalaisia herneitä
Nippu kesän uutta sipulia
Suomalainen kukkakaali
Tilliä
Kasvisliemikuutio
Vettä
Kuohukermaa
Voita
Hermesetas yrttisuolaaKeitä perunoita, porkkanoita ja kukkakaalinpaloja niukassa vedessä, joka on maustettu kasvisliemellä. Lisää loppuvaiheessa kerma, tilli ja herneet ja ripaus yrttisuolaa sekä nokare voita. Tuoreet kasvikset kypsyvät todella nopeasti.


Hyvänen aika, että oli talven jälkeen herkkua...  Koko kattilallinen hurahti hetkessä tätä raikkailta kasviksilta maistuvaa keittoa. Niin perusruokaa puhtaista mauista kuin vain voi olla.
Tästä kesä voi alkaa....

2 kommenttia:

  1. voih..juuri teen kauppalistaa ja tämä postaus pelasti kiireisen viikonlopun ruokavinkin!
    Tätä tulee kattilallinen, lisäksi tuoretta leipää/sämpylää, koska minä tykkään <3 <3 <3
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kesäkeitto on niin hyvä ja nopsa ruoka, hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista