perjantai 24. helmikuuta 2017

Pizzakivellä rapeutta pizzapohjaan!



Nyt se tuli sitten hankittua pizzakivi, kun puuttuu tuo leivinuuni.  Pizzakivi on hankittu verkkokaupasta https://paista.fi/pizzakivi-laavu-37x37cm. Tuo verkkokauppa on juuri minulle mieleinen, kun tänään tilaan, on paketti jo muutaman päivän päästä matkahuollosta. Niin ihanan helppoa ja vaivatonta ja hätäiselle riittävän nopea toimitus :). Aion käyttää pizzakiveä kesällä myös grillissä ja jäähdytettynä kivi toimii loistava alustana kylmille tarjottaville, kuten kalalle, sushille ym.

Pizzapohjan tein jääkaappiin nousemaan jo edellisenä päivänä. Tomaattikastike on tärkeä osa pizzaa, joten se täytyy mielestäni tehdä itse. Muut täytteet voikin sitten valita juuri mielensä mukaan tai sen mukaan mitä kaapista löytyy. Hyvä tomaattikastike, joku voimakas juusto sekä mozzarella ja tuore rucola riittää jo herkulliseen pizzaan, mutta päälle voi laittaa myös paljon muuta. Muista kuitenkin kohtuus täytteissä, koska mitä enemmän täytettä on sitä vaikempi pizza on siirtää uuniin lastalla tai pizzalapiolla.


TOMAATTIKASTIKE PIZZAAN

Mutti tomaattimurskaa purkki
suolaa
sokeria
mustapippuria
tuoretta basilikaa
2 isoa valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä pieneksi pienittynä

Sekoita kaikki ainee keskenään. Tulisuutta voi säätää maun mukaan.


Laitoin pizzakiven uuniin reilu puolituntia ennen paistoa 230 asteeseen. Sillä aikaa tein pizzat paistovalmiiksi. tälläkertaa tein pikkupizzoja, jotka olisi helppo siirtä lastalla kuumalle pizzakivelle suoraan uuniin.


tomaattikastike pizzaan



pizzat kivellä
https://paista.fi/pizzakivi-laavu-37x37cm

pizzanpaisto kivellä

pizzakivi


pizzaa kivellä paistettuna




Pizzakivi toimi loistavasti! Pizzoista tuli herkullisen rapea pohjaisia ja reunaisia. Kun Herkulliset pizzt oli syöty, tajusin vasta, että edellisenä päivänä jääkaappiin nousemaan tehdystä pizzapohjataikinasta oli jäänyt hiiva keittiön tiskipöydälle. Olinko ehkä ollut hieman väsynyt :):)???
Mutta tulipa sekin nyt todettua, että pohjasta tuli oikein rapea ja hyvä ilman hiivaakin eikä kukaan syödessään sitä huomannut. Jatkossa teen kyllä pizzat ehdottomasti tämän kiven päällä.  Uunipellillä tehdystä pizzasta ei ole kyllä saanut noin rapeaa millään konstilla, joten ei ollut huono hankinta. Annoin kiven jähtyä uunissa rauhassa ja pesin sen vasta seuraavana päivänä. Puhdistaminen oli todella helppoa.

Mukavaa perjantaita kaikille!!!

2 kommenttia:

  1. Heissan, oli ihan pakko tulla vastavierailulle sinun blogiisi :) Ihania kuvia ja kivoja ohjeita sinulla blogissasi. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, kiva kun tulit katsomaan. Mukavaa viikonloppua!

      Poista