sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Rapuleivät Vappuaamuksi
Kun jotain hyvää täytyy saada ja pian! Minulta löytyy aina pakastimesta pussi katkarapuja niin sanotusti "pahanpäivän" varalle. Rapumössö on nopea tehdä ja se maistuu aina yhtä herkulliselta. Pussi katkarapuja pakastimesta. Ravut metalli siivilään ja huuhtelu kädenlämpöisellä vedellä, niin että ravut sulavat. Jätä ravut valumaan siivilään. Kun valmistat kastikkeen.

Tämä rapumössö taipuu loistavasti uuniperunan täytteeksi, nautittavaksi ruissipsien kanssa tai sitten näin leivän päällä toastskagen tyyppisesti. Suosikki leipiäni rapuleipään ovat Maalahdenlimppu ja Fazer kolmenviljan paahtoleipä.


RAPUMÖSSÖ

Katkarapuja
Tuoretta tilliä
Kevät sipulia
Suolaa
Mustapippuria
Sitruunan mehua
Ranskankermaa, smetanaa, turkkilaista jogurttia tai majoneesia ( Jos käytät jogurttia tai ranskankermaa lisää myös ripaus sokeria

Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja sekoita kaikki aineet keskenään. Paahda Fazer kolmenviljan paahtoleipäsiivut. Lisää paahdetun leivän päälle salaatin lehti ja sen päälle rapumössöä.


Olen jo Toastskagenin joskus postannutkin,  tämä on hyvin samantyyppinen ohje, mutta maistuu aina niin hyvältä ettei toinen kerta pahaa tee :)

Herkullisia hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti