perjantai 11. marraskuuta 2016

Ankkaa ja karamellisoitua kukkakaalia Isänpäiväksi..

karamellisoitukukkakaali


Ankankoipi säilyke on mielestäni ehkä yksi onnistuneimmista säilykkeistä, mutta aika monelle kotikokille vielä tuntematon. Ankan valmistaminen tuosta säilykkeestä onnistuu keneltä vaan ja lopputulos on aina huippu herkullinen. Ankankoivet on säilötty ankan rasvaan ja tuo purkissa oleva ylimääräinen rasva kannattaa ottaa talteen ja vaikka pakastaa. Ankanrasvassa paistetut perunat ja kasvikset saavat herkullisen maun ankanrasvasta. Ankka confit on mielestäni loistava ateria isänpäiväksi eikä äidilläkään mene sen valmistukseen koko päivää. Ankan koivet ovat meidän perheen ehdoton suosikki ruoka ja sitä valmistetaan ainakin muutaman kerran talvessa. Ankankoipia säilykkeenä saa hyvin varustelluista ruokakaupoista ja marketeista. Yhdestä purkillisesta saa aterian 4 hengelle. Säilyke säilyy useamman vuoden, joten se onkin kaapissa hyvä hätävara, kun täytyy extempore loihtia huippu ateria.

Ankanrasvassa paahdetuiden perunoiden, sipulin ja herkkusienien lisäksi sopii vielä karamellisoidut kukkakaalit. Kun tein näitä karamellisoituja kukkakaaleja ensimmäisen kerran, olin heti aivan koukussa.... miten kukkakaali maistuikin näin valmistettuna aivan erilaiselta. Se oli kaikkien mielestä huissin hyvää.


Ankankoipi säilyke


ANKKAA CONFIT

Purkillinen ankankoipia
6 Perunaa
2 sipulia
1 rasiallinen tuoreita herkkusieniä
suolaa


Pese perunat hyvin ja paloittele kuorineen. Viipaloi tai puolita tuoreet herkkusienet ja viipaloi sipuli. Laita uunivuuan pohjalle ankan rasvaa purkista ja sen päälle pienityt perunat, sipulit ja herkkusienet sekä suolaa maun mukaan. Sekoita niin että kaikkiin tarttuu hiukamn ankanrasvaa. Paista näitä uunissa 200 asteessa, kunnes perunat kypsiä. Nostele kypsien sipulien ja perunoiden päälle ankan koivet ja laita uuniin vielä noin 10-15 minuutiksi, jotta ankkaan tulee rapsakkakuori ja se kuumenee kunnolla. Ankka on valmiiksi kypsää ja suolattua, joten sitä ei kauaa tarvitse paistaa eikä erikseen maustaa. Vuuan pohjalle on kertynyt ankan rasvaa, mutta sitä ei kannata pelästyä.KARAMELLISOIDUT KUKKAKAALIT

Kokonainen kukkakaali
Oliiviöljyä
Sormisuolaa

Viipaloi kukkakaali noin 1cm siivuiksi. Ei haittaa vaikka siivut ei täysin pysyisikään kasassa. levitä uunipellille leivinpaperi ja sen päälle oliivi öljyä. Laita kukkakaaliviipaleet oliiviöljyn päälle ja lisää vielä siivujen päälle hiukan oliiviöljyä vaikka grillisudilla. Ripottele päälle sormisuolaa. paista uunissa 200 astetta 30 minuuttia. Tarjoa heti!


ruuanlaittoa

tuoreherkkusieni

Ankkaa confit

kukkakaalia

kypsät kukkakaalit

Ankankoipia

kattaus

palavat kynttilät

kristallilasi

ankka-annos


Ankka on tuhtia ruokaa ja vaikka koipi näyttääkin pienehköltä se täyttää kyllä rasvaisuutensa ansiosta isommankin miehen. Tämän reseptin avulla on ehkä helpointa tutustua ankkaan. Ankka on suussa sulavan mureaa ja ylikypsää, se suorastaan murenee lautaselle. Se on maultaan niin lempeää, että siitä pitää lapsetkin. Ankka confit on sen verran tuhtia ruokaa, että sopii mielestäni paremmin talviruuaksi kuin kuumaan kesäpäivään.

Ihanaa  ja herkullista Isäinpäivää kaikille, erityisestä maailman ihanimmalle omalle Isälle!!!

Olen innokas kuulemaan, mitä teidän perheissä tykättiin ankasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti