keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Syötävät joululahjat osa1Sain asiakkaaltani muutama viikko sitten itse tehtyä tomaattihilloketta. Ihastuin sen monikäyttöisyyteen ja mukavaan tulisuuteen heti. Niinpä kehittelin siitä tämän oman versioni tomaatti-omenahillokkeesta. Syötävät joululahjat ovat mielestäni todella kivoja saada sekä antaa. Olen jo useamman vuoden ajan tehnyt sinappia jouluna ison satsin ja  antanut lahjaksi ystävilleni. Viime vuonna kehittelin sipulihillokkeen ja  tänä vuonna sitten tämän hillokkeen. Hilloke on omenan, tomaatin ja chilin harmooninen liitto. Sitä täydentää sokerin makeus ja valkosipulin terävyys. Se sopii loistavasti briejuuston kaveriksi, lihalle ja kanalle kylmäksi kastikkeeksi, maissilastujen dippikastikkeeksi, pastan päälle ym.


Tomaatti-Omenahilloke

reilu 1 kg tomaatteja
2 sipulia
1 yhden kynnen valkosipuli
3 keskivahvaa chiliä
1 iso omena
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
4 rkl punaviinietikkaa
2 rkl seesaminsiemeniäKalttaa eli kuori tomaatit. Käytä kokonaiset tomaatit nopeasti kiehuvassa vedessä, niin niistä on helppo poistaa kuori. Poista tomaatista myös kova kanta. Pieni tomaatit ja omena nopan kokoisiksi kuutioiksi ja kuori ja viipaloi sipulit sekä pieni valkosipuli ja chili. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hilloketta hiljalleen 2-3 tuntia, kunnes hilloke on kiehunut noin kolmanneksen kasaan. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin kuumana.

sipuli ja chili

kuoritut tomaatit

hillokkeen keitto

Syötävä joululahja

Open me

open me

Syötävä joululahja


Syötävä lahja on helppo antaa niillekin joilla on jo kaikkea tai on muuten vaikea keksiä lahjaa. Jouluun kuuluu mielestäni osana antamisen ilo ja siksi tykkään tehdä jotain pientä lähimmille ystävilleni.

Kokeilepa sinäkin!

2 kommenttia:

  1. Kiitos oli todella hyvää. Yritän tehdä itselin muutaman lahjaksi. 🌶❤️

    VastaaPoista