tiistai 8. marraskuuta 2016

Sooloiltu kana-ceasarsalaatti

kana-ceasarsalaatti


Kana-ceasarsalaatti on ihana ruoka silloin kun ei halua kokkailla pitkään ja tekee kuitenkin mieli jotain hyvää. Kun teen ceasarsalaattia ostan usein valmiiksi grillatun broilerin. Krutongit kuuluvat ceasarsalaattiin ja hyvin usein teen ne itse vaaleasta arinarievästä oliiviöljyssä paistamalla ja lisäämällä hiukan suolaa. Tällä kertaa käytin valmiita, no ne on ihan ok, mutta itsetehdyt ovat täydellisiä. Oikeastihan ceasarkastikkeessa on anjovista, mutta koska ruuanlaittoni ei ole tiukkapipoista olen tätäkin ohjetta hiukan soveltanut. Ei tää niin vakavaa oo... tomaattiakin laitoin koristeeksi vaikka ei sekään ceasarsalaattiin varsinaisesti kuulu. Tomaatin laitoin itseasiassa vain sen vuoksi, että sain annokseen vähän väriä :) Maullisesti se ei kyllä siihen välttämättä oikein sovi, mutta tulipahan kokeiltua sekin.KANA-CEASARSALAATTI

Jäävuorisalaattia
Grillattua broileria
Parmesaanjuustoa
Krutonkeja (valmiita tai mieluiten itse tehtyjä)
Paahdettua sipulia (se tuo mukavaa makua ja rapsakkuutta)

Kastike:
Hellmans majoneesia
Ripaus sokeria ja suolaa
ValkoviinietikkaaPoista broilerista nahka ja irrota liha luistaan. Pieni kana nopan kokoisiksi kuutioiksi, pienennä jäävuorisalaatti. Sekoita kastike kulhossa, on makuasia kuinka paljon haluaa että kastiketta on. Itse en sitä ihan kauheasti laita ettei salaatista tule liian raskasta. Lisää pienityn salaatin ja kanan sekaan krutongit, parmesaanijuustoa lastuina, paahdettu sipuli ja kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään ja nauti heti, kun krutongit ja sipuli ovat vielä rapeita.


grillibroileri

kana-ceasarsalaatti


kanasalaatti

kanasalaatti ateria

Kana-ceasarsalaatti on loistava myös illanistujaisiin tai pieneksi yöpalaksi tai vaikka evääksi töihin, mutta silloin krutongit kannattaa jättää erikseen ja lisätä sekaan vasta ennen ruokailua.
Nami!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti