sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Isänpäivän herkkuja

Isänpäivä Menu


Isänpäivänä syödään hyvin ja ajan kanssa. Tälläkertaa halusin tehdä ruuan itse kotona. Valmistelut aloitin jo eilen leipomalla jälkiruokakakun. Tänä aamuna laitoin herättyäni possunniskan uuniin, jotta se ehtisi olla uunissa 4 tuntia ennen ruokailua. Alkuruuaksi halusin ehdottomasti jotain sellaista, jossa on tuoretta kirjolohen mätiä, koska se on niin hyvää ja hintakin on ihan kohtuullinen. Possun kaveriksi sopisi makeat bataattiranskalaiset ja poikani toivoi edellisessäkin postauksessani ollutta karamellisoitua kukkakaalia. Lisäksi vielä kirpeän raikasta salaattia ja hyvät kastikkeet possulle. Ja Menu olisi valmis.

Ennen ruokailua nautimme jouluista mustikkaglögiä. Mustikkaglögi on meidän perheen ehdoton suosikki. Alkuruoka oli sopivan pieni ja herätti mukavasti ruokahalun. Pitkään kypsynyt possunniska oli suussasulavaa ja lempeän tulinen tomaattikastike toimi loistavasti sen kanssa.

Jälkiruuaksi oli keskeltä tahmeaa mutakakkua, jonka päällä oli kerma-mascarbonevaahtoa ja granaattiomenaa. Jälkiruokapöydässä oli myös ihanaa Manchegojuustoa itsetehdyn kirsikka-amarettihillokkeen kanssa. Isät myhäilivät tyytyväisenä ja ruoka sai kovasti kehuja. Itse olin erityisen ylpeä jälkiruokakakusta, koska en todellakaan ole mikään leipuri:) Mutta nyt onnistui! Ehkä voisin leipoa useamminkin....

mustikkaglögi

isänpäiväkattaus


Alkuruokakattaus

mäti, lohiherkku alkuruoka

sinihomejuustosalaatti

Possunkasler

isänpäiväruoka

kattaus

kattaus

jälkiruuat

kirsikkahillo

Granaattiomenakoristelu

Isänpäiväkakku

suklaakakkua

hilloketta ja juustoa

Manchego ja kirsikkahillo

Suklaakakku


Mukavaa sunnuntai illanjatkoa! Jos kaipaat johonkin edellämainituista ruuista reseptiä, kysy rohkeasti, niin laitetaan blogiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti