keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kanapastasalaatti kokonaisesta rosmariinikanasta


pastasalaatti
Lautanen Raaka Rå, Mirantik Kangasala


Inhoan valmiiksi marinoituja broilereita! Valmiit marinadinat saavat kaikki lihat maistumaan täysin samalta, yäk! Ostan broilerin ja kaiken muunkin aina maustamattomana ja jos löydän tuoretta kokonaista maustamatonta kanaa, sitä ostan mieluiten. Yksi poikkeus on, karitsan kyljykset voin tuoreena ostaa tuoreyrtti-valkosipuliöljymarinadissa, se toimii. Rakastan rosmariinia ja se yhdessä sitruunan mehun, voin ja suola kanssa tuo upeat maut kanasta esiin.

Kokonaisesta kanasta saa kolmihenkiselle perheelle usein kaksikin eri ateriaa. Salaatissa on suolakurkkua. Kun puhun suolakurkusta tarkoitan aina joko Mälikkälän suolakurkkuja tai Myrttisen suolakurkkuja, ne ovat suosikkejani. Niissä on riittävästi potkua ja ne ovat riittävän voimakkaan makuisia eivätkä ole makeita. KANAPASTASALAATTI

Kanan valmistukseen:
Kokonainen raakakana
Tuoretta rosmariinia
Voita
Sitruunanmehua
Suolaa

Salaattiin:
Mieleistäsi pastaa keitettynä
Kypsennettuä kanaa n. puolikas
2 omenaa
Kevätsipulia
2 Suolakurkkua

Kastike:
1 dl Kermaviiliä
Sokeria
Suolaa
Currya
1 dl majoneesia


Laita kanan päälle oksat tuoretta rosmariinia, voinpaloja, suolaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Kypsennä uunissa 200 astetta n. 1 1/2 tuntia, valele välillä kanaa liemellä joka tulee vuuan pohjalle.
Keitä pasta ja jäähdytä lävikössä. Pienennä omena, suolakurkut, kevätsipuli ja puolet hiukan jäähtyneestä kanasta. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Sekoita kaikki aineet keskenään.rosmariinikana

Kanan paistaminen

Rosmariinikana

rosmariinikanaa

pastasalaattiTykkään ostaa maustamattoman kokonaisen kanan ja paistaa sen voin, sitruunanmehun, suolan ja rosmatriinin kanssa. Yleensä syömme siitä puolet salaatin tai perunan kanssa ja lopusta teen usein salaattia. Kana näillä mausteilla paistettuna on ihan huippu mehukasta ja hyvää, kun vaan muistaa paiston aikana välillä valella kanaa vuokaan tulevalla voi-sitruunanmehu liemellä. Pastasalaatti on niin ruokaisa, että se käy hyvin päivällisestä. Suolakurkku tuo ihanaa kirpeyttä ja suolaisuutta ja omena raikkautta ja makeutta. TÄYDELLISTÄ!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti