perjantai 30. joulukuuta 2016

Korealaisittain maustetut ribsit uudenvuodenbileisiin

korealaiset ribsit



Possun ribsejä saa melko hyvin palvelutiskeistä läpi vuoden. Takuu varma paikka on Tampereen kauppahalli. Ribseistä saa yhtä herkullisia talvella uunissa eikä grilliä vättämättä tarvita. Esikypsennyksen voi tehdä joko keittämällä tai paistamalla uunissa. Tässä ohjeessa teen sen uunissa. Ribsit on rennon illan herkullista sormisyötävää, niitä on turha yrittääkään piipertää haarukalla ja veitsellä. Asiaan kuuluu olla sormet tahmeina ja suupielet marinadissa. Coleslaw salaatti sopii perinteisesti ribsien kaveriksi. Lisäksi meillä on turkkilaisesta jugurtista ja tuoreesta valkosipulista tehty kastike. Aah niin epäterveellistä ja herkullista...

Tarvitset ribseihin 3-4 riviä ribsejä, tuoretta korianteria, tuoretta chiliä, kevätsipulia.



Marinadi ribseille

1/2 dl oliiviöljyä
4 rkl osterikastiketta
3 tl kalakastiketta
2 rkl limen mehua
3 rkl soijaa
4 rkl siirappia
1/2 tl kuivattua chiliä 
1 rkl seesamin siemeniä

Paistan ribsit aina ilman mausteita n. 150-175 asteisessa uunissa kypsäksi. Kypsät ribsit leikkaan joko valmiiksi yhden luun haukkapaloiksi jolloin marinadia tulee jokapuolelle. Marinadin voi myös levittää kokonaisille ribsiriveille, jos haluaa laittaa ne kokonaisena esille. Laita marnoidut ribsit vielä uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi, niin marinadi karamellisoituu lihan pintaan. Laita kypsät ribsit tarjoiluastiaan ja leikkaa päälle kevätsipua, chiliä ja tuoretta korianteria.



Coleslaw

Raastettua porkkanaa
Hyvin ohueksi leikattua valkokaalia
Maustamatonta jogurttia
Hellmans majoneesia
Limenmehua
ripaus sokeria
Sopivasti suolaa

Kaikki aineet sekaisin. Laitan majoneesia ja jogurttia saman verran. pelkästä majoneesista tulisi turhan tanakkaa.



Valkosipuli jogurtti

turkkilaista jogurttia
valkosipulia
suolaa

Tee kastike tunti ennen syömistä, niin maut tasaantuvat. Pieni valkosipuli turkkilaisen jogurtin sekaan ja lisää suola. Itse en murskaa koskaan valkosipulia vaan pienin sen veitsellä.




Kaaliporkkanaraaste salaatti

possun ribsit

Korealaiset ribsit

possunribsit

Korealaiset ribsit

Yrtti

kotona kasvatettu chili

marinadi

Keramiikka lautaset

ribsejä ja coleslaw salaattia

Ribsit


Ihanan tahmea marinadi, jossa sekoittuu suolainen ja makea. Osterikastike ja seesaminsiemenet antavat marinadille makua. Tuore korianteri ja chili kruunaavat ribsit. Tämä marinadi toimii loistavasti myös kanansiiville. Ihan parasta sormiruokaa, kun tekee jotain maustettua mieli. Tulisuutta on helppo säätää tuoreen chilin määrällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti