maanantai 19. joulukuuta 2016
Sinappi on tärkeä osa jouluperinteitäni
Omiin jouluperinteisiini on kuulunut jo vuosia sinapinteko. Teen sinappia ison satsin viikko ennen joulua ja pari päivää ennen jouluaattoa lähden perinteiselle joulutervehdys kierrokselle. Silloin vien lähimmille ystävilleni joulusinapin, jonka teen joka vuosi tismalleen samalla reseptillä. Joulusinapin ohjeita on lukuisia, mutta tästä on reseptistä on muodostunut ehdoton kestosuosikki. Teen itseasiassa sinappia nykyään läpi vuoden, koska poikani on sitä mieltä, että äidin sinappi on "maailman parasta". Ystävänikin osaavat jo odottaa sinappiani joulupöytiinsä. Perinteisiini on kuulunut myös samalla sinapin vienti kierroksella viedä isovanhemmilleni paistamani joulukinkku, se on joululahja perheeltäni heille. On ihanaa nähdä kuinka 94 vuotias pappani ja kohta 90 täyttävä mummoni aina ilahtuvat viedessäni kinkun, se on heille ehdoton joulupöydän herkku. Sinappipurkit ostan jo yleensä kuukausia aiemmin, koska Joulun alla niitä on enää kovin vaikea löytää.
Sinappi
n.1 dl sokeria
n.1 dl sinappijauhoa (Colmans)
n.2 dl kermaa
2-3 munan keltuaista
n. 4-5 rkl siirappia
1/2 tl suolaa
tilkka etikkaa
Laita kaikki muut aineet paitsi etikka ja keltuaiset kattilaan. Kiehauta kokoajan sekoittaen vispilällä. Kun sinappijauho on kunnolla sekoittunut kermaan lisää keltuaiset. Anna sinapin kiehahtaa kokoajan vatkaten ja ota se pois levyltä. Lisää tilkkaetikkaa. Tarkista maistamalla maut. Purkita kuumana.
AINEIDEN MITAT OVAT NOIN MITTOJA.
Nyt on piparit leivottu, sinappi tehty ja kuusi kannettu sisään ja koristeltu. Kodissa alkaa selvästi tuntua joululta.
Huomenna olisi luvassa joulusilakoiden tekoa sekä Mummun ja Papan kinkun paisto.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti