torstai 8. joulukuuta 2016

Bloggariystävältä matkittu munakasrulla

salaattia ja munakasrullaa



Viime sunnuntaina luin ystäväni Fridan  http://www.kotikaupunginlaidalla.fi/2016/12/brunssilla-helppo-ja-maukas.html postausta. Munakasrulla näytti niin herkulliselta, että päätin tehdä sitä heti sopivan tilaisuuden tullen. Kiitos siis tästä inspiraatiosta Frida! Tänään oli vapaapäivä, joten päätin yllättää poikani munakasrullalla. Kun reipas koululainen tuli kotiin koulusta oli salaatti ja munakasrulla odottamassa. Ja hyvin maistui koko perheelle. Hiukan jouduin munakasrullan ohjetta soveltamaan, koska tuorejuustoa ei kaapista löytynyt, korvasin sen koskenlaskija ruoka juustolla. Ja oikein hyvää tuli näinkin eli ohjetta voi hyvin soveltaa sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tämä vapaapäivä on ollut ainutlaatuinen. Saimme aloittaa yhdessä aamun syömällä koko yön uunissa hautunutta ohrapuuroa. Harvinaista, että koko perhe ehtii yhtäaikaa arkiaamuna aamiaiselle. Arjen luxusta sanoisin. Edessä ei voi olla kuin hyvä päivä...


Munakasrulla

6 kananmunaa
5 dl maitoa
 1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
ripauspippuria

Täyte

n.300g vähärasvaista jauhelihaa
Tacomaustetta
1 sipuli
1 suippopaprika
1/2 purkkia koskenlaskija ruoka

Juustoraastetta


Sekoita munakasmassan aineet ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 astetta 15 min. Paista täytteen jauheliha paistinpannulla ja lisää sekaan sipuli ja paprika ja jatka vielä hetki paistamista. Lisää sekaan tacomauste ja koskenlaskija. Kun munakasmassa on kypsää levitä massanpäälle jauheliha ja sen päälle juustoraaste. Laita koko komeus vielä uuniin siksi aikaa että juusto sulaa. Kääri rullalle kuin kääretorttu ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Loistava herkku illanistujaisiin, lounaalle, brunssille, aamiaiselle, töihin evääksi...



munakasrulla

tacomaustettu munakasrulla

tacomaustettu munakasrulla

munakasrullaa ja salaattia

munakasrullaa



Tämä oli todellaa maukas ja helposti muunneltava ohje. Seuraavaksi meinään tehdä sitä joku viikonloppu aamiaiselle ja täytteeksi laitan vain kasviksia ja fetajuustoa. Syön tässä kirjoittaessani tuota munakasrullaa kylmänä ja ai, että mutta maistuu hyvältä näinkin. Täytyypä käydä katsomassa, jos sitä olisi vielä hiukan jäljellä niin ottaisin evääksi huomenna töihin.

Tähän vapaapäivään liittyi myös asioiden hoitoa kaupungilla ja samalla sorruin ostamaan muutaman joulujutun (valkoinen peura ja tähtikynttilänjalat), aikas kivasti ne sopii noiden pellavakuusien kaveriksi. Nyt on meidän joulukoristelut tehty, enää muutama hyasintti tai jouluruusu lähempänä joulua, kuusisisälle ja pöytäliinat pöytään. Ja tietysti sinapin, sinappisilakoiden ja muiden jouluherkkujen tekoa!!! Siitä se joulu tulee.. pääsen vielä ennen joulua muuten makkaranteko kurssillekin, siitä sitten myöhemmin.




Joulukuusi

joulukuusi

Pellavakuuset


Kiitollisena tästä vapaapäivästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti