lauantai 17. joulukuuta 2016

Tiikerikakkua jouluksi

Tiikerikakkua



Muistan kun poikani oli 4-vuotias ja sanoin hänelle, että leivotaanko yhdessä Tiikerikakkua. Pojan silmät kirkastuivat ja hän huusi innoissaan, että joo äiti minäkin haluan leipoa tiikerikakkua. Kakku sitten leivottiin ja kun pikkumies näki valmiin tiikerikakun oli pettymys suuri. Missä äiti se tiikerikakku on??? Pojan kuvitelma tiikerikakusta oli aivan toinen kuin tylsä kuivakakku :). Kaikesta huolimatta kakku kuitenkin teki kauppansa. Kuivakakut ovat kahvipöydässä ehdottomia suosikkejani. Mummon tekemä appelsiinikakku on paras, mutta myös tiikerikakku, maustekakku, sitruunakakku ja taatelikakku ovat ihania. 


TIIKERIKAKKU

200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta


Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin. Yhdistä kaikki kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Lisää taikinaan kuivat aineet ja kerma vuorotellen. Ota 1/3 kakkutaikinasta erilleen ja lisää siihen siivilän kautta kaakaojauhe. Kaada puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Lisää sen jälkeen kaakaolla maustettu taikina päälle ja sen päälle loppu vaaleasta taikinasta. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä, jotta taikinat sekoittuvat kauniiksi raidoiksi. Paista kakkua 50-55 min tai kunnes kakku on kypsää. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Koristele vaikka tomusokerilla.



Tiikerikakku

Tiikerikakku

Kuivakakku


Tiikerikakunpala

Hopeoidut sokerikko ja kermakko

Tiikerikakku


Tiikerikakku vain paranee, kun se on muutaman päivän ollut jääkaapissa. Mutta tänäänkin eilen leivottu kakku maistui kahvin kanssa kyllä erinomaiselta. Vaikka unohdinkin tehdä tiikerinraidan nostelemalla taikinaa haarukalla :)
En leivo mitään jouluksi, koska silloin on niin paljon muutakin syötävää.  Mutta leivon torttuja ja pipareita sekä kuivakakkuja muuten joulukuussa ja suurin osa tulee kyllä syötyäkin ennen joulua. Jouluna keskitytään sitten jouluruokiin, kaloihin, mäteihin, juustoihin, suklaaseen ja moneen muuhun herkkuun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti