torstai 1. joulukuuta 2016

Pizzaa!!!!!

jauhelihapizza


Kotona tehty pizza on ihan oma juttunsa ja minusta sitä ei kannata edes verrata pizzerian pizzoihin. Pohjasta tulee normiuunissa väkisinkin erilainen kuin kuumassa pizzauunissa. Silti kotitekoisellakin pizzalla on paikkansa ainakin meidän perheessä. Vuosia olen kokeillut erilaisia pizzapohja ohjeita ja joskus sortunut ostamaan valmiitakin pizzapohjia kaupasta. Mutta nyt olen löytänyt mieleisen taikina ohjeen. Sitä voi nostattaa jääkaapissa jopa 72 tuntia, valmista taikinaa voi pakastaa, mutta lyhyemmälläkin nostatus ajalla huoneen lämmössä taikinasta tulee hyvä. Jauhoina kannattaa ehdottomasti käyttää durumjauhoja.


Pizzapohja

5,5 dl durumvehnäjauhoja
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet ja lisää nesteen sekaan kuivat aineet. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin. Jatka vaivaamista niin kauan että se ei enää tartu kulhoon. Laita taikina nousemaan liinan alle tai jos sinä teet taikinan pari päivää ennen pizzojen tekoa, laita kulhon päälle kelmu ja siirrä taikina jääkaappiin. Kohotuksen jälkeen jaa taikina kahteen osaan ( saat taikinasta 2 noin uunipellin kokoista pizzaa) tai jos haluat tehdä pikkupizzoja jaa taikina pienempiin osiin. Pyörittele taikina palloksi ja kauli tai painele käsin niin ohueksi kuin mahdollista.
Täytä mieleisilläsi täytteillä.

taikina nousemassa
Hamam-keittiöpyyhe http://www.lavlia.fi/

pizza

pizza

kinkkupizza

pizzanpalat paperissa

jauhelihapizza

pizzanpalat


Tälläkertaa meidän pizzoista haluttiin tehdä hyvin tavanomaiset ja konstailemattomat. Toiseen paistoin jauhelihaa, sipulia ja valkosipulia ja maustoin seoksen paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Pohjanpäälle tomaatti pyreetä, jauhelihaseos ja juustoraastetta. Toiseen pizzaan paistettua sipulia, kinkkusilppua ja salamia sekä juustoraastetta. Nämä ihan perinteiset pizzat maistuivat kyllä pitkästä aikaa hyvältä. En muista koska viimeksi olisin näillä täytteillä tehnyt pizzaa..

Seuraavalla kerralla pikkupizzoja, voitelu oliiviöljyllä, täytteekai vuohenjuustoa sekä parmankinkkua  ja päälle tuoretta rucolaa... Nam!

Vuohenjuustopizza


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti