sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Punajuuririsotto on maustettu kardemummalla

Risotto


Risotto ei ole inhokki muttei myöskään suosikki ruokani. Teen sitä harvoin ja ravintolassa en tilaa sitä juuri koskaan. Senpä vuoksi en ole tässä asiassa mikään asiantuntija. Sain kerran kauan sitten ystäväperheemme luonna taivaallista punajuuririsottoa, niinpä halusin testata sitä myös itse. Punajuuririsotto on aina välillä tullut mieleeni ja koska pidän erityisen paljon punajuuresta kaikessa muodossa oli aika testata punajuuririsottoa. Helppoa ja nopeaa ja niin niin hyvää!!!


PUNAJUURIRISOTTO

Loraus oliiviöljyä
1 sipuli
2 dl risottoriisiä
1 kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
2 dl vettä
3 etikkapunajuurta
mustapippuria
kardemummaa n. 1/2tl
suolaa
1 dl vahvanmakuista juustoa raastettuna ( itse käytin lampaanmaitojuustoa)



Pieni sipuli ja kuullota sitä öljyssä. Lisää riisi ja kasvisliemi ja jatka kullottamista hetken aikaa. Lisää ensin valkoviini ja anna kiehahtaa hetki. Lisää sitten pikkuhiljaa välillä sekoittaen vesi ja viimeikseksi kerma. Keitä risottoa noin 15 minuuttia. Raasta punajuuret ja lisää lopussa riisin joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja kardemummalla. Lisää vielä viimeiseksi raastettu juusto.


juuston raastaminen

mustapippurimylly

Risottoriisi ja oliiviöljy

Pöytä on katettu

punajuuririsotto

Juustoraastetta

Jouluinen viini

Kuusi



Vaikka teinkin punajuuririsottoa ensimmäisen kerran lopputulos oli kiitettävä. Risotto oli samettisen pehmeän makuista ja kardemumma toi siihen ihanan vähän jouluisen maun. Risotto ja lasi punaviiniä sai mieleni hetkeksi matkustamaan Italian Toscanaan jaihaniin muistoihin Italian matkoista. Täydellinen ilallinen tähän sunnuntai iltaan.
Tämä risotto on loistava vaikka pikkujouluihin tai joulunpyhinä vähän erilaiseksi ruuaksi, jos perinteiset jouluruuat eivät maistu. Tätä teen kyllä ehdottomasti uudestaankin. Ehkä minusta voikin tulla risottojen ystävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti