keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Metsän antimet käyttöön, suppismuffini...

sienimuffini


Koska sieniä on ollut tänä syksynä paljon, on niitä kiva käyttää kokkailuissa. Leivoin jokunen viikko sitten suppilovahveromuffineja ja menin niiden kanssa tervehtimään ystävääni Miraa. Mira omistaa Mirantikin, joten kuvasin tietysti muffinit tuolla ihanassa miljöössä.


Suppilovahveromuffinit

2 dl kuivattuja suppilovahveroita tai 1/2 l tuoreita (itse käytin kuivattuja)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl voita
1 rasia eli 200g maustettua tuorejuustoa ( chili tuorejuustoa)
1 dl maitoa
2 munaa
1 suippipaprika pieninä kuutioina
1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Liota kuivatut sienet sekä pienennä ja paista ne pannulla voissa sipulin kanssa, lisää lopussa myös valkosipuli. Kumoa kulhoon tuorejuusto, maito ja munat. Seikoita. Lisää joukkoon hiukan jäähtynyt sieniseos, kuutioitu paprika sekä kevätsipuli ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Seikoita taikinaksi ja jaa haluamasi kokoisiin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

suppilovahveromuffini

suppilovahveromuffini
Lisää kuvatekstihttps://www.facebook.com/www.mirantik.fi/
https://www.facebook.com/raakaraw/
suppilovahveromuffini

kannu
https://www.facebook.com/www.mirantik.fi/

mirantik

kynttilänjaat

Kuvat otettu Mirantikissa Kangasalla. Astiat käsintehtyjä suomalaisia Raaka Rå:n keramiikkaa.
Muffineista saa ihanan rustiikkisia, kun ottaa ne pois muffinivuuasta ja sitoo hamppunarulla leivinpaperia niiden ympärille. Muffini reseptiä on helppo muunnella vaihtamalla tuorejuuston makua tai vaihtamalla sienet vaikka kinkuksi, homejuustoksi tai salamiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti