sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Aamupalaa ajankanssa...

muna ja pekonia


Olen erittäin huono aamupalan syöjä. Arkena aamupala on parikuppia hyvää kahvia vastajauhetuista pavuista ja ehkä yksi voileipä. Mutta vapaalla, kun saa heräillä rauhassa, juoda kupin kahvia ja valmistaa aamiaista ajankanssa... Aamiainen on ok. Uppomuna ja sen kanssa pari rapeaksi paistettua pekonia, tuore croisantti hyvällä hillolla ja parilla siivulla vuohenmaitojuustoa....siinä on mieleiseni vapaapäivän aamupala. Toki luonnonjogurtti tuoreilla hedelmillä ja marjoilla on myös mieleistä syötävää aamulla. Paistan pekonin yleensä paistinpannulla niin että laitan pekonit kylmälle pannulle ja paistan rapeaksi, mutta olen paistanut pekonia myös mikrossa talouspaperien välissä, molemmilla lopputulos on hyvä.


Uppomuna

1 litra vettä
0,7 dl etikkaa
3 kananmunaa

Keitä vettä hetken aikaa, jotta siitä postuu ylimääräiset ilmakuplat. Riko muna juomalasiin, niin että keltuainen säilyy ehjänä. Lisää veteen etikka ja pyöräytä veteen kierre ja kaada muna varovaisesti veteen. Anna kiehua 2 minuuttia. Nosta muna varovaisesti lautaselle ja keitä seuraava muna jne. Paista pekonit ennen uppomunien keittämistä valmiiksi. Asettele pekonit kauniisti munan päälle ja tee viilto uppomunaan. Sisuksen kuuluu olla valuvan raaka, lisää tarvittaessa suolaa. Älä laita suolaa uppomunan keitinveteen, näin lopputulos on parempi.pekonia ja uppomuna
Astiat Raaka Rå

Kirsikkahillo

aamiaiskattaus

Hillo croisantti

Olen aamuihminen ja rakastan aamuja. Haluan, että aamu olisi mahdollisimman kiireetön. Siksi heräänkin aina vähintään puolitoista tuntia ennen kuin pitää lähteä. Haluan juoda aamukahvini rauhassa aamutakissa. Niinpä naapureiden iloksi suoritan aamun ensimmäisen koiran pissatuksenkin yleensä aamutakki päällä :) Viikonlopuissa ja vapaissa parasta ovat kiireettömät ja aikatauluttomat aamut jolloin voi aivan rauhassa istuskella ja katsella ikkunasta ulos, tehdä aamupalaa ja suunnitella päivän ohjelmaa. Yleensä tykkään herätä ensimmäisenä, jotta saan juoda ensimmäisen kahvikupposeni aivan yksin. Juran kahvikone on muuten yksi perheemme parhaimmista hankinnoista. Kaikki saavat kahvinsa aina tuoreena, juuri silloin kun haluavat ja juuri sellaisena kuin haluavat.

Hyvästä aamusta tulee loisto päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti